tatula

Started by Aendrew, 13-07-2009, 10:25:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aendrew

e ljudi, jel sme da se pu¹i list tatule??  :kul:

Adonis_Vernalis


Aendrew

a ¹to ne sme?!

moji drugovi su pu¹ili i ni¹ta im nije bilo (mada su jako malo), pa sad hoæe da poveæaju dozu! pa sam hteo da pitam koliko od prilike grama treba da bi se izazvale halucinacije xD ??

ili bolje da ih spreèim da to urade :P

Adonis_Vernalis

#3
Aendrew, hajde, analiziraj svoje pitanje u srednjem pasusu reè po reè. Skreæem pa¾nju na kljuène stavke: drugovi, poveæanje doze, otprilike grama, halucinacije.

©ta u meðusobnom odnosu tih reèi ¹kripi?

Reè drug mene asocira na mladost. Poveæanje doze na opasnost. Grami, pa jo¹ otprilike, na strahovitu nepreciznost. Halucinacije na oblik dru¹tveno neprihvatljivog stanja svesti, koje mo¾e da dovede do dru¹tveno neprihvatljivog pona¹anja, a ovo mo¾e da dovede do izlaganja neprimereno velikoj opasnosti. Ne ka¾em da æe stradati od atropina: nikotin iz duvana je, na primer, toksièniji od atropina, pa veæini pu¹aèa nije ni¹ta. Ne ka¾em da æe stradati uop¹te. Ali, interesuje me da li su planirali da tatulu pu¹e u vidu jednog malog kuænog rituala, pod nekom vrstom nadzora, ili su planirali malo da je konzumiraju pre nego ¹to trknu do grada? Ako je ovo drugo u pitanju, a pretpostavljam da jeste, molim da mi se odgovori na pitanje: kolike su ¹anse da se, mrtvi trezni i neuduvani, ¾ivi i nepovreðeni vratite kuæi iz grada? Dosta velike, rekao bih. U svakom sluèaju mnogo veæe nego ako biste u grad iza¹li pijani ili uduvani.

Da sam im drug, pa da znam ¹ta planiraju da rade, ja bih poku¹ao da ih spreèim. Ako ni zbog èega drugog, a ono bar zbog olak¹avanja potencijalne borbe sa save¹æu ako se sa nekim od njih prerano, a neopozivo - rastanem.