Nema osnova za izmenu preporuke o upotrebi paracetamola

Started by Bred, 09-10-2014, 18:34:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred


Tanjug
U Srbiji nije bilo prijavljenih slučajeva koji bi ukazali na povećani rizik od predoziranja paracetamola, i za sada ne postoji racionalna osnova za izmenu ustanovljenjih preporuka o njegovoj upotrebi


U Srbiji nije bilo prijavljenih slučajeva koji bi ukazali na povećani rizik od predoziranja paracetamola, i za sada ne postoji racionalna osnova za izmenu ustanovljenjih preporuka o njegovoj upotrebi, uključujući i primenu kod dece, rekao je danas portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Aleksandar Tucović.


Tucović je, u izjavi Tanjugu, povodom interesovanja javnosti, ali i spekulacija o bezbednosti leka, da ALIMS saopštava da nema novih informacija o bezbednosti paracetamola koje bi mogle uticati na izmenu odnosa koristi i rizika terapijske upotrebe tog leka.
"Preporuka američke regulatorne institucije (FDA) da se smanji jačina paracetamola u kombinovanim preparatima na 325 miligrama pokrenula je dodatne dileme i u našem društvu. Važno je pojasniti da je ta odluka FDA u vezi sa rizikom od predoziranja paracetamola koje može izazvati teško oštećenje jetre", naveo je Tucović.
nastavak -> http://novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:513821-Nema-osnova-za-izmenu-preporuke-o-upotrebi-paracetamola