Kako doæi do jeftinijih karata za pozori¹te

Started by Bred, 03-10-2006, 08:18:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Sve manje besplatnih ulaznica, ali tu su i dalje popusti za ¹kolarce i studente
U proteklim danima najavljen je èitav niz premijera, ali i starih hit predstava koje æe biti prikazivane u beogradskim pozori¹tima. Kako se otvaranje novih sezona opasno pribli¾ilo, vredi se upoznati i sa naèinima na koje se mogu spustiti cene karata za predstave.

STUDENTI - Dok je ranije indeks otvarao vrata svih pozori¹ta, a neprodate ulaznice se delile „za d¾", ove godine svaki teatar ima neku svoju koncepciju u tom smislu.

- Vi¹e ne dajemo besplatne karte. Toga je sve manje zato ¹to smo sve puniji, ¹to je dobro - istièe Goran Stojiljkoviæ, ¹ef marketinga Beogradskog dramskog pozori¹ta.

U ovoj ustanovi nova sezona poèela je jo¹ tokom Bitefa, a u saradnji sa fakultetima, za beogradske studente omoguæen je popust na ulaznice od oko 50 odsto. Studenti FDU „po prirodi posla" ulaze besplatno na veæinu predstava (neke premijere mogu biti izuzetak). Kartice poput „Euro26" i drugih donose popust od oko 30 odsto, a VIP kartice BDP-a podrazumevaju 50 odsto popusta za prve èetiri predstave, a na dalje 20 odsto.

Kada je reè o poslovnoj politici pozori¹ta Atelje 212, popust za ¹kolarce i studente, u zavisnosti od prodaje ulaznica, iznosi od 20 do 50 odsto, dok popustne kartice mogu smanjiti cenu za oko 20 odsto. Za besplatno praæenje predstava prolazi iskljuèivo indeks studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Na pitanje ¹ta se de¹ava u sluèaju da predstava nije rasprodata, dobili smo odgovor da je u Ateljeu to „ravno èudu - nova sezona poèinje 13. oktobra, a veæ ovog trenutka nema karata".

U Jugoslovenskom dramskom, ova procedura je fleksibilnija. Za ¹kole i kolektive, dakle za grupne posete, predviðen je popust od 30 do 50 odsto. Studenti mogu da proðu prilièno jeftino, buduæi da se uvek naðe u prodaji manji broj karata po ceni od 50 i 100 dinara za mesta u gornjim lo¾ama i poslednja dva reda Velike scene. Mada, te ulaznice se uvek rasprodaju u rekordnom roku, tako da treba biti na vreme informisan i efikasan. Meðutim, u ovoj ustanovi, zadr¾ala se i tradicija da, ukoliko ostane slobodnih mesta, studenti mogu da pogledaju predstavu besplatno. Naravno, to va¾i prvenstveno za studente FDU-a, kojima je, ukoliko su sva mesta zauzeta, dozvoljeno i da stoje. Kada je reè o popustnim karticama, tek treba da budu potpisani ugovori kojima æe biti precizirane takve privilegije. Inaèe, sezona JDP-a poèunje 4. oktobra - zauzmite „niski start".
ask ||||

<a href="http://www.24sata.co.yu/vodic.php?id=848" rel="nofollow">Izvor</a>

Yasmin

kupite lepo karticu sa popustom i problem je resen.

rodiæ

mi smo mnogo predstava odgledali u JDP i u Narodnom bas tako za 50 i 100 dinara,mada u narodnom dobijete takvo mesto da vam se ukoci vrat,ili vas zabole noge od stajanja.ali za te pare...obozavam pozoriste pa mi to nije problem.a i ako uzmete na popustu od 50 posto to vam je oko 400 dinara a to uopste za tako nesto nije mnogo