Formula 1 i ostali AutoMoto Sportovi

Started by hulio_salinas, 23-10-2006, 21:01:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Eh... Kad bih gledao ko koliko zaradjuje, odmah bih se uputio ka "Gazeli" i napravio bih "korak napred".   :run

Ljudi jednostavno ne znaju sta ce sa parama...

mikele

Ма он је са Бернијем екстра пријатељ и овај му само набацује послове.
Јер ако нека стаза хоће да буде у календару Ф1,мора да је пројектује чувени Херман Тилке.Као да нико други не зна да пројектује стазу за трке. :batina :batina :batina :batina :batina
Класичан монопол :F :F :F :F :F

hulio_salinas

Pa da. Zato i ne treba da se cudis i zato ne treba da se nerviras i da potezes za hladnim oruzjem   :batina

Time nista neces postignuti, samo ces se jos vise iznervirati.   :K

mikele

F1: Objavljena konaèna lista vozaèa za 2007.
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4932669)

Deset dana pre poèetka takmièenja u Formuli 1, koje æe biti otvoreno 18. marta u Melburnu trkom za Veliku nagradu Australije, objavljeni su sastavi svih ekipa.

Aktuelni branilac titule ekipa Renoa u 2007. godinu u¹la je sa proverenim kadrom Djankarlom Fizikelom i novajlijom iz Finske Hajkom Kovalainenom.

Najveæeg konkurenta Renoa, ekipu Ferarija predvodiæe biv¹i as Meklarena Kimi Raikonen i Brazilac Felipe Masa.

Dvostruki uzastopni ¹ampion Fernando Alonso bolid Renoa zamenio je "srebrnom strelom" Meklarena, a dru¹tvo u ekipi praviæe mu mladi Britanac Luis Hamilton.

U timu Honde ove sezone voziæe Britanac D¾enson Baton i Brazilac Rubens Barikelo, dok æe boje BMW Zaubera braniti Nemac Nik Hajdfeld i Poljak Robert Kubica.

Za Tojotu æe nastupati Ralf ©umaher i Italijan Jarno Truli, a èlanovi ambicioznog tima Red Bula biæe Dejvid Kultard i Australijanac Mark Veber.

Priliku da slavni Vilijmas poku¹a da vrati na stari pobednièki put u 2007. godini imaæe Nemac Niko Rozberg i Austrijanac Aleksandar Vurc, a za rezervni tim Ferarija Toro Roso voziæe Italijan Vitantonio Ljuci i Amerikanac Skot Spid.

Ekipu Spajkera, koja je naslednik Midlenda, èiniæe Holandjanin Kristijan Albers i Nemac Adrijan Sutil.
Poslednji na zvaniuènom spisku je japanski tim Super Aguri za koji æe nastupiti Takuma Sato i Britanac Entoni Dejvidson.

(MONDO)

mikele

MOTO GP: Stouner slavio u Kataru
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4954130)

Australijski motociklista i as Dukatija Kejsi Stouner trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Katara, koja je u subotu vo¾ena na stazi Losail na otvaranju ovogodi¹njeg ¹ampionata.

Dvadesetjednogodi¹nji Australijanac je tokom cele trke morao da odoleva napadima Valentina Rosija, koji je na kraju ipak sa tri sekunde zaostatka osvojio drugo mesto.

Treæi kroz cilj pro¹ao je Danijel Pedrosa, dok je aktuelni prvak sveta Niki Hejden razoèarao osvojiv¹i osmu poziciju.

Sledeæa trka vozi se za dve nedelje u ¹panskom Heresu.

(MONDO)

mikele

F1: Nova sezona, nova era, izazovi za Alonsa
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4983156)

Nepunih pet meseci nakon odlaska Mihaela ©umahera u legendu, Formula 1 nedeljnom trkom za Veliku nagradu Australije otvara novu eru, u kojoj æe svi timovi koristiti gume istog proizvodjaèa - Brid¾stouna - a grupa vozaèa na èelu sa aktuelnim prvakom Fernandom Alonsom poku¹ati da zauzme poziciju na kojoj je kontroverzni Nemac nekada bio nedodirljiv.

Alonso je iz Renoa pre¹ao u slavni Meklaren, iscrpljen kontinuiranim neuspesima. Èovek kog je zamenio, Kimi Raikonen, sada je èlan Ferarija umesto ©umahera. Meklaren i Reno predstaviæe po jednog debitanta, tamnoputog Luisa Hamiltona, odnosno Heikija Kovalainena.

Alonso, najmladji dvostruki ¹ampion u istoriji F1, pro¹le godine je slavio u Melburnu, ali je to 2006. bila tek treæa trka, posle Bahreina i Malezije.

"Optimista sam i verujem da mo¾emo da ostvarimo dobar rezultat. Ali prva trka u sezoni je uvek specifièna i zato u Australiji mo¾e sva¹ta da se desi. Obièno ima iznenadjenja na startu, zato nije mudro prognozirati", oprezan je mladi ©panac.

Na testovima u predsezoni pokazalo se da su Ferari i Meklaren u usponu, dok je branilac titule Reno u padu. Potencijalnim Alonsovim rivalima u borbi za tron struènjaci smatraju Raikonena i drugog vozaèa Ferarija, Felipea Masu, koji se pro¹le sezone nametnuo pobedama u Istanbulu i Sao Paulu.

©ampion misli da bi predstojeæa sezona mogla biti najte¾a do sada, izmedju ostalog i zato ¹to æe za klupskog druga imati debitanta Hamiltona.

"Meklaren sa nama ima fantastiènu buduænost. Daæemo sve od sebe, ali nema sumnje da æe nam ova godina predstavljati veæi izazov nego bilo koja naredna".

Nekada¹nji prvak sveta Dejmon Hil javno je prognozirao da æe njegov 22-godi¹nji zemljak trijumfovati u prvoj trci karijere.

"Te¹ko mi je da shvatim da æu debitovati. Celog ¾ivota sam sa bratom vozio Formulu 1 na video igricama, a sada æe neka druga deca igrati sa mnom. Umesto da sam u Engleskoj i da ustajem rano ujutru da bih gledao trku, sada æu se ja naæi na startu. U meni se me¹aju mnoge emocije, ali uzbudjenje je ono koje dominira", izjavio je Hamilton.

Reno æe na stazu izvesti postavu Kovalainen - Djankarlo Fizikela, pobednik australijskog Gran prija 2005. Jednim od favorita za nedeljnu trku smatra se i Poljak Robert Kubica, koji je na pola prethodne sezone uskoèio u tim BMW Zaubera...
============================================================================================================
F1: Uskoro noæna trka u Melburnu?
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4983155)

Prvi èovek trke za Veliku nagradu Australije Ron Voker potvrdio je da æe sa vlasnikom F1 Bernijem Eklstonom ovog vikenda u Albert Parku razgovarati o moguænosti da se u buduænosti u Melburnu vozi noæna trka.

Eklston je ranije rekao da ¾eli nekoliko noænih trka veæ sledeæe sezone, a glavni kandidati za to su Japan, Kina, Australija i eventualno Singapur, zbog vremenske razlike u odnosu na Evropu.

Voker je naglasio da æe samo razmotriti tu moguænost i da je sve jo¹ uvek daleko od definitivnog.

"Videæemo kad Berni dodje. Jo¹ æemo jednom razgovarati sa njim", rekao je Voker australijskom listu "Ejd¾".

"Nije mi rekao da to moramo da uradimo. To je samo opcija. U Albert Parku imamo i problema sa elektriènom energijom, a trebalo bi mnogo kilovata za osvetljenje staze zbog vozaèa, a tu su i problemi sa okolinom", dodao je Voker.

On je istakao da bi noæna trka u Singapuru mogla da poslu¾i kao test, koji bi svedoèio o eventualnom uspehu takvog modela. Delegacija te azijske zemlje ovog æe vikenda takodje prisustvovati prvoj trci sezone F1 i sa Eklstonom razgovarati o planovima za VN Singapura.

Nova sezona Formule 1 poèinje u nedelju upravo trkom u Melburnu.

(MONDO)
Једва чекам недељу.Већ ме хвата ''грозница''

hulio_salinas

I ja isto.

A je l' kupio neko od "nasih" TV prava? Na kojoj televiziji ce prenositi, ako se uopste prenosi?  :roll:

mikele

Quote from: hulio_salinas on 15-03-2007, 05:34:36
I ja isto.

A je l' kupio neko od "nasih" TV prava? Na kojoj televiziji ce prenositi, ako se uopste prenosi?  :roll:
Ја мислим да Б92 има купљена права,мада они ништа не спомињу.Али биће сигурно на ХРТ-у,а мислим и да босански ОБН има права од ове године.Тако да чим нема преноса на нашим тв станицама,онда би требало да дозволе да се гледа преко кабловске. :loptica :loptica :loptica :loptica

Roben

F1: Raikonen kreæe prvi u Melburnu

Vozaè Ferarija Kimi Raikonen startovaæe sa prve pozicije na prvoj trci sezone Formule 1, koja se vozi za Veliku nagradu Australije, po¹to je na subotnjem treningu osvojio pol-poziciju.

Drugo mesto na startu zauzeæe aktuelni svetski ¹ampion Fernando Alonso, novi èlan Meklarena, dok æe treæi biti pilot Zaubera Nik Hajdfeld.

Raikonen je fantastiènom vo¾njom na pisti Albert Park potvrdio da æe Ferari ove sezone biti veliki favorit za titulu, u svom prvom zvaniènom nastupu za italijanski tim.

On se veæ na otvaranju ¹ampionata upisao u anale slavnog tima, postav¹i prvi vozaè posle 51 godine koji je na debiju osvojio pol-poziciju. Pre njega to je po¹lo za rukom legendarnom Huanu Manuelu Fandju davne 1956. na trci u Argentini.

"Mislim da smo se odlièno pripremili i da æemo na trci pokazati vi¹e nego u kvalifikacijama", izjavio je novi èlan Ferarija, Finac Raikonen, koji je stigao do svoje 12. pol-pozicije u karijeri.

Ekipa Meklarena ostvarila je takodje dobar rezultat na zvaniènom treningu uoèi prve trke, buduæi da je Luis Hamilton uspeo da ostvari èetvrto vreme, dok je peti bio Poljak Robert Kubica, uzdanica Zaubera.

Medju prvih deset na startnoj liniji naæi æe se jo¹ Djankarlo Fizikela iz Renoa, Mark Veber (Red Bul), a zatim i Tojotini puleni Jarno Truli i Ralf ©umaher, dok æe u petom startnom redu biti i Japanac Takuma Sato u bolidu Super Agurija.

Trka u Melburnu, kojom æe i zvanièno zapoèeti novi, 58. ¹ampionat Formule 1, vozi se u nedelju rano ujutro u èetiri èasa po na¹em vremenu.

(MONDO)

hulio_salinas

18. mart 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Melburn: Kimi ispred dva Meklarena



Finac Kimi Rajkonen pobednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Australije. Rajkonen je prvi krenuo sa starta i vodio tokom cele trke u Albert Parku, u prvoj vo¾nji za ekipu Ferarija. Drugo mesto osvojio je svetski ¹ampion Fernando Alonso, koji od ove sezone nastupa za Meklaren, dok je treæi bio njegov klupski drug, debitant Luis Hamilton. Bodove su osvojili jo¹ i Hajdfeld, Fizikela, Masa, Rozberg i ©umaher. Snimak trke na TVB92 mo¾ete da gledate od 14 èasova.

Rajkonen je sjajni vikend u Australiji krunisao triplomkrunom - pol pozicijom, najbr¾im krugom (41) i startnom pobedom za Ferari.

To je prva Rajkonenova pobeda od Japana 2005. godine i deseta u karijeri.

Finac je tokom cele trke izgledao potpuno superiorno i voðstvo je prepu¹tao samo u trenucima dok je bio u boksu.

U jednom od takvih trenutaka Luis Hamilton, postao je prvi tamnoputi vozaè na èelu trke Formule 1 (u dvadesetom krugu).

Hamilton je postao prvi debitant na postolju u poslednjih 11 sezona. On je u prvoj krivini prestigao klupskog druga i svetskog prvaka Alonsa, i tokom dobrog dela trke bio ispred njega.

Tri vozaèa zajedno èine najmlaði podijum u istoriji F1, jer sva trojica zbirno imaju samo 76 godina.

Najuzbudljiviju borbu vodili su Fizikela i Masa za mesto broj pet, samo tri desetinke donele su italijanskom vozaèu Renoa u odnosu na Brazilca.

Zahvaljujuæi tome Meklaren æe posle prve trke biti usamljen u voðstvu na tabeli konstruktora, sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Ferari.

U fini¹u velika borba voðena je za deveto mesto, pa su u razmaku od ispod jedne sekunde u cilj u¹li Jarno Truli, Heiki Kovalainen i Rubens Barikelo.

Sreæe sa bolidom nije imo Poljak Robert Kubica, dok je najte¾i udes viðen u 49. od 58 krugova, kada je Dejvid Kultard preambiciozno probao da pretkene Aleksandra Vurca u borbi za trinaestu poziciju. Kultard je odmah ispao, a Vurc je, iako o¹teæen probao da nastavi, ali nije se dugo zadr¾ao na stazi.

Posle trke Kimi Rajkonen je objasnio da vo¾nja nije protekla bez problema.

"Na poèetku smo imali dosta problema sa radiom, pa nisam imao dobru vezu sa ekipom, ali se to sreæom sredilo. Ipak, sttrategiju smo dogovorili na vreme, pa nije bilo veæih problema. Bolid me je dobro slu¹ao tokom vo¾nje, a veæ u prvom krugu sam uspeo da dobrom vo¾njom odradim najveæi deo posla i olak¹am sebi ostatak trke".

Svetski ¹ampion Fernando Alonso takoðe je bio veoma zadovoljan.

"Bila je ovo odlièna trka. Ferari je bio mnogo br¾i od nas i nismo mogli da stignemo Kimija. Ekipa radi dobro i siguran sam da æemo tokom sezone biti konkurentni", rekao je Alonso.

Njegov klupski kolega Luis Hamilton bio je odu¹evljen novim iskustvom.

"Predivno je bilo povesti u svojoj prvoj trci. Tim je odlièno pripremio bolid. ®ao mi je zbog problema na drugom zaustavljanju, ne znam u èemu je problem, ali je sve pro¹lo sjajno", rekao je Hamilton, koji je britanski debitant na postolju u poslednjih 40 godina.

Sezona Formule 1 nastavlja se trkom broj dva, osmog aprila u Maleziji.


Melburn, Velika nagrada Australije:
1. Kimi Räikkönen Ferrari    pobednik trke
2.  Fernando Alonso McLaren-Mercedes    +7.2 sekundi   
3.  Lewis Hamilton McLaren-Mercedes    +18.5 sekundi   
4.  Nick Heidfeld BMW    +38.7 sekundi   
5.  Giancarlo Fisichella Renault    +66.4 sekundi   
6.  Felipe Massa Ferrari    +66.8 sekundi   
7.  Nico Rosberg Williams-Toyota    +1 krug   
8.  Ralf Schumacher Toyota    +1 krug
 
9.  Jarno Trulli Toyota    +1 krug   
10.  Heikki Kovalainen Renault    +1 krug   
11.  Rubens Barrichello Honda    +1 krug   
12.  Takuma Sato Super Aguri-Honda    +1 krug   
13.  Mark Webber Red Bull-Renault    +1 krug   
14.  Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari    +1 krug   
15.  Jenson Button Honda    +1 krug   
16.  Anthony Davidson Super Aguri-Honda    +2 kruga   
17.  Adrian Sutil Spyker-Ferrari    +2 kruga   
Odustao  Alexander Wurz Williams-Toyota    +10 krugova   
Odustao  David Coulthard Red Bull-Renault    +10 krugova   
Odustao  Robert Kubica BMW    +22 kruga   
Odustao  Scott Speed STR-Ferrari    +30 krugova   
Odustao  Christijan Albers Spyker-Ferrari    +48 krugova
 

©ampionat vozaèa:
1. Kimi Räikkönen FIN Ferrari 10
2. Fernando Alonso ESP McLaren-Mercedes 8
3. Lewis Hamilton GBR McLaren-Mercedes 6
4. Nick Heidfeld GER BMW 5
5. Giancarlo Fisichella ITA Renault 4
6. Felipe Massa BRA Ferrari 3
7. Nico Rosberg GER Williams-Toyota 2
8. Ralf Schumacher GER Toyota 1


©ampionat konstruktora:
1.   McLaren-Mercedes  14
2.   Ferrari  13
3.   BMW  5
4.   Renault  4
5.   Williams-Toyota  2
6.   Toyota  1

mikele

Кими је закон и надам се да ће наставити у истом ритму као и на овој трци. :~ :~ :~
Сама трка није донела неку претерану неизвесност што се тиче победника.Кими је од првог до последњег круга водио(осим када је отишао у бокс) и није дао никоме да му приђе испод 6 секунди(ту је разлику направио већ у првих 10 кругова).
Маса је једини који је кидисао све време јер је због квара мењача на квалификацијама стартовао са последњег места.И већ после два-три круга је био на 15 месту. :pljes:
А једна од занимљивијих ситуација је била када је Култард покушао да претекне Вурца из Вилијамса и након контакта,буквално му је прелетео који центиметар поред главе.Могло је да буде... :a
Следећа трка је у Малезији за 3 недеље.То не сме да се пропусти јер ова сезона ће бити једна од занимљивијих у последње време јер има доста уједначених екипа.Поред Ферарија и Мекларена,ту су још BMW и Рено,тако да једва чекам 8.април. :124:

Ayrton Senna

Temperamentna Italijanska ekipa-hladnokrvni i brzi Finac.
®an Tod je oèigledno doneo dobru odluku kada je pre dve godine odluèio da leteæi Finac zameni najbr¾eg Nemca. Ferari-Raikonen za sada deluje kao dobitna kombinacija, jer Ferari kao tim ima kompletnu izradu automobila(motor, menjaè, ¹asija, koènice), sve je domaæe, a ledeni Finac je uvek bio medju najbr¾ima u "leteæem" cirkusu. Neznam da li ste upoznati, ali pre nekoliko godina dok je vozio za Zauber, Peter Zauber ga je zatekao da spava sat vremena pred poèetak trke. Uop¹teno, takav mu je temperament, Skandinavski, hladan, ali kada je za volanom, nema ¹ale, gas do daske.
Alonso je konaèno doneo malo vetra najbrzem automobilu, ali predhodne sezone su ostavile traga na njihov kvalitet. Vratiæe se oni, pitanje je trenutka.
BMW æe biti ozbiljna pretnja svima. Sa svojim monstruoznim motorom, juriæe po stazi do zadnje kapi goriva, terajuæi ostale da du¾e dr¾e nogu na gasu.
Reno mo¾e da ¾ivi na krilima stare slave, ali jo¹ kratko. Neki su zimus radili vi¹e od njih.
Ostali æe veæ zauzeti odigrati uloge, neko bolje, neko lo¹ije, pitanje je trenutka.
Ali, kako bilo, va¾no je da u¾ivamo u njihovoj vo¾nji, borbi za bodove, i zvuku skoro 20000 konja koji kreæu sa starta.

mikele

 :pljes: :pljes: :pljes: за текст.

Ја само хоћу да додам да Кими сада,коначно,има прави болид и да сада треба да покаже оно што већ многи тврде,а то је да је тренутно најбољи возач у каравану Ф1.Ја сам раније био Микин обожавалац,а као нормалан сплет околности је то да сам након његовог повлачења наставио истим ''путем'',тј поново Финац и поново Мекларен.
Није ми баш право што је Кими прешао у мој омражени тим(Ферари),али као што многи кажу ''циљ оправдава средство'',тако да ако Ферари помогне Кимију да узме титулу,све ће бити заборављено.
Главни конкуренти ће му бити Мекларен и Алонсо.Алонсо је као Швајцарац,све се зна како,кад и зашто.Када треба да јури победу,он је јури,када треба да јури бод,он ће све подредити томе да освоји тај бод,а победа нека иде другом.Такав однос му је и донео две титуле,потпуно заслужене.
Не бисмо смели да заборавимо и Фелипеа Масу.Потпуно је неправедно њега гурати на страну јер је показао прошле сезоне да има јако пуно експлозива у његовим ''папучицама''.
Луис Хамилтон ће бити јако важан у борби за титулу у конкуренцији конструктора и сваки подијум би за њега био пун погодак.Лепо је кренуо,нема шта.
А Рено је одсвирао своје јер Ђанкарло нема неки квалитет(што се јасно видело претходних година када је Алонсо са истим болидом узимао титуле,а он је био епизодиста),а Ковалаинен је...Видећемо.А изгледа да је и сам болид сасвим просечан,мада је рано да се суди о томе.
BMW и Хонда су ту чисто да дају мало ''шмека'' каравану и задовољиће се сваким подијумом који буду остварили у овој сезоне.
Остали нису вредни пажње.Бар за сада.

mikele

Ево и потврде ових постова изнад:


Brijatore: Reno najvi¹e o¹teæen promenom guma
(http://nono9.us)

Odluka Formule 1, da se svi timovi okrenu istom proizvodjaèu guma (Brid¾stounu), najvi¹e je pogodila Reno, izjavio je ¹ef tog tima Flavio Brijatore nakon australijskog Gran prija.

Reno je prethodne dve godine sa Mi¹elinovim gumama osvajao prvo mesto na stazi Albert Park u Melburnu, da bi na otvaranju nove sezone osvojio samo èetiri boda, zahvaljujuæi petom mestu Djankarla Fizikele.

"U zaostatku smo, znali smo od samog poèetka da æemo biti. Onog trenutka kada smo stavili Brid¾stounove gume na bolid iz 2006, automatski smo postali sporiji od Meklarena. Sa Mi¹elin gumama smo imali tako dobro izbalansiran bolid, da sam uveren kako smo promenom izgubili vi¹e nego bilo koji drugi tim", rekao je Brijatore.

Èelnici Formule 1 doneli su odluku da se od 2008. godine svi timovi prebace na gume Brid¾stoun, a Mi¹elin je na to odreagovao povlaèenjem iz "najbr¾eg cirkusa" godinu dana pre isteka ugovora.

Naravno, Brijatore nije smeo da izgubi iz vida èinjenicu da se za volanom Renoa vi¹e ne nalazi dvostruki prvak sveta Fernando Alonso. Njegovo mesto zauzeo je debitant iz Finske Heiki Kovalainen, koji se u Melburnu plasirao na desetu poziciju i nije osvojio ni bod.

Alonso je takmièenje zavr¹io kao drugi, iza novog èlana Ferarija Kimija Raikonena, a situacija bi po Reno svakako bila jo¹ nepovoljnija da drugi èlan ekipe "crnog konja" Felipe Masa nije morao da startuje iz poslednjeg reda. Brazilac se plasirao na ¹esto mesto, iza Fizikele, a nema sumnje da bi se u normalnim okolnostima borio za sam vrh.

Prvi in¾enjer Renoa Pet Simonds podvukao je da taj tim nije uspeo da nadma¹i ni bolide BMW Zaubera, ¹to je neprijatno iznenadjenje.

"Znali smo da æe Ferari biti br¾i od nas, ali BMW i Meklaren nam be¾e mnogo vi¹e nego ¹to smo oèekivali. Sada znamo kakvo je realno stanje stvari, izvr¹iæemo analizu i poku¹ati da vidimo kako bismo taj zaostatak mogli da umanjimo".

Naredna trka biæe vo¾ena 8. aprila na stazi Sepang u Maleziji.

(MONDO)

Ayrton Senna

Namerno sam izostavio Masu iz prièe, iz prostog razloga. Ako se prisetite kraja sezone 2006., pred povlaèenje ©umahera, Masa je na sva zvona hvalio sebe, i svoju vo¾nju, predstavljajuæi sebe kao naslednika èuvenih Brazilskih ¹ampiona, pa i samog ©umahera. Veæ tada je sebe dizao u nebesa, poku¹avajuæi da zaradi naklonost ekipe za sledeæu sezonu. Istina, imao je rezultata na kraju sezone, pobede su do¹le uz rad.
Ali, tada je Ferari u timu imao jednog genijalca, Rosa Brauna, èoveka koji je uz ©umahera stvorio novi bolid Ferarija, pa i sam tim. Dokaz su njihove titule(pet uzastopnih).
Za vreme zimskih testova, istina, Masa je bio jedan od najbr¾ih vozaèa, pravio je dobra vremena, ali je bio i najglasniji. Napadao je sve oko sebe, pa i svog timskog kolegu Kimija, koji je na sve te prièe ostao hladnokrvan. Zato je i dobio mesto prvog vozaèa(uslovno!), pa je oèigledan pritisak koji mu je nametnut u timu doveo do toga da prebrzo izgori i proguta sopstvene reèi. Jer, kvar na treningu nije do¹ao sluèajno, preforsirao je auto, a i pored toga, Kimi je imao bolja vremena tokom treninga, 3-4 sek. vi¹ka. Na samoj trci, setiæete se momenta kada ga je Kimi obi¹ao za ceo krug(!), a i sama Masina borba sa Fizikom za ¹esto mesto na trci, 10 krugova pre kraja je bila mlaka, bez znaèajnijeg poku¹aja napada.
Da Masa ima kvaliteta, i da je brz, to je sasvim jasno i ne dovodi se u pitanje, ali, oèigledno nema nikog u timu ko bi mu sada pru¾io por¹ku, i pokazao mu put uspeha u Formuli 1. Mozda æe to biti Mihael(govori se da je blizu povratka u tim Ferarija), ali bilo kako, osvestiæe se tek polovinom sezone, mo¾da i ranije, ko zna!
Ipak je Raikonen trenutno dobitna kombinacija za Ferari, dokle god ga dr¾e po kontrolom, i podalje od votke!!!!!!