Rukomet

Started by hulio_salinas, 24-11-2006, 18:15:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Nemojte me pogresno shvatiti, ali...
Profesionalac mora da prevazidje razmirice s trenerom i mora da ostane hladan na zbivanja oko njega. Hocu da kazem - da je on dovoljno finansijski stabilan, ne bi "bezao" iz Srbije. Izgleda da ce primiti dobre pare od Spanaca. Sta mi je dalo osnova da to pomislim? Zasto nije otisao u Madjarsku da brani. Pa on vec ima njihovo drzavljanstvo.

Verujem da su nasi lopovi bili i ostali, ali mislim da Sterbik ne ide samo zbog razmirica.  :wink:

Roben

hulio
паре су у овом случају најмањи проблем
он има уговор до 2014 и најплаћенији је голман на свету
човек једноставно неће више да игра за Србију, неће да се бламира и игра квалификације које опет нећемо проћи
људи из савеза су га пљували и све му је једноставно преко главе
ја сам се дружио са једним нашим репрезентативцем и он ми је рекао да бољег голмана и човека није упознао
треба мало шире да гледаш ситуацију и да се запиташ како је њему

hulio_salinas

Okili... Mozda sam malo preuranjeno dao odgovor. Jbga, nisam znao za sve sitnice.

I'm sorry.

Ali rekoh ti, pomislio sam zato sto nije izabrao Madjarsku, nego je izabrao Spaniju. Ali dobro.

Roben

за Мађарску брани Пуљезовић још један наш голман и био је најбољи њихов играч на завршеном првенству
а Штербик је имао мађарско држављанство и док је бранио за нас
немој да мислиш да су му Мађари давали мање пара од Шпанаца, они исто улажу много пара у рукомет

hulio_salinas

Ma ok bre. Samo pretpostavljam. Verujem da si ti mnogo vise upucen u te stvari.

mikele

Сви добро знамо каква је ситуација у нашем рукомету,али баш због тога не оправдавам Штербика,јер какав је то капетан(човек) који напушта брод који тоне.Ја схватам да је он имао проблема са Вујевићем који је једна ортодоксна будала,иако је био сјајан рукометаш.Али сада нема Вујевића,тако да...А за људе из РСС се слажем да су слепци и то у неку руку може да буде оправдање,али само за неиграње за репрезентацију,али не и за прелазак у другу.А шта са друговима из репрезентације Србије(раније ЈУ и СЦГ) са којима је играо неколико стотина мечева?Сада треба да игра против њих и да им одузима медаље и победе са ''родном'' Шпанијом.То је класична издаја.  :batina :batina
Quote from: Roben on 09-02-2007, 17:53:26
човек једноставно неће више да игра за Србију, неће да се бламира и игра квалификације које опет нећемо проћи
Е баш због тога ја не могу да нађем изговор за овај његов поступак.Па ако може један Ратко Николић,који је најбољи пивотмен на свету,да се ''бламира'' играјући квалификације за репрезентацију Србије,не видим што не би могао и Арпад Штербик.

mikele

Anja Andersen nema vremena da vodi Srbiju
(http://nono9.us)

Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije Milena Deliæ izjavila je da je Dankinja Anja Andersen jasno stavila do znanja Savezu da potra¾i drugog selektora za ¾ensku reprezentaciju.

"Mi priznajemo samo ono ¹to zvanièno stigne u RSS. Anju Andersen smo tri puta ¾vali da je pitamo kada mo¾emo u najkraæem roku da se sastanemo. Rekla nam je da je sada optereæena obavezama i da ne mo¾e da nam da konaèan odgovor o tome da li bi vodila na¹u ¾ensku reprezentaciju", rekla je Deliæeva na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da im je time jasno stavila do znanja da treba da razmi¹ljaju u drugom pravcu.
Upravni odbor RSS uputio je pre sedam dana javni poziv trenerima da po¹alju svoje prijave na konkurs za selektora ¾enske reprezentacije.

"Moram da priznam da nije neko veliko interesovanje. Do sada su stigle prijave Èaslava Dinèiæa koji radi u Nemaèkoj i Bratislava Obuæine trenera rukometa¹ica Dinama iz Panèeva. Ukoliko neko ¾eli mo¾e do èetvrtka da se javi", rekla je Deliæeva.

Potpredsednica RSS smatra da su neki treneri videli izjave Anje Andersen u medijima i da ih je ona time obeshrbrila, jer su mislili da je "to gotova stvar".

Na sledeæoj sednici Upravni odbor odluèiæe o novom selektoru ¾enske reprezentacije, a Deliæeva je istakla da postoje indicije da æe se na konkurs prijaviti jo¹ jedan ili dva trenera.

(Beta)
Ови се само играју,час хоће,час неће. :namcor :namcor :namcor
Па нека већ једном донесу то одлуку и здраво.
А и та Ања Андерсен,само нешто извољева,ко је је*е

hulio_salinas

Ma breee!!!
Kakva drzava - takav sport.
Kakav sport - takav rukomet.
________________________

= TUGA

:F

mikele

RUKOMET: Adrijana Budimir igra za Hrvatsku!


Najbolja rukometa¹ica Srbije u poslednjih nekoliko godina Adrijana Budimir, koja sa velikim uspehom nastupa za ¹panski Astrok Sangunto, ¾eli da nastupa za reprezentaciju Hrvatske!

Kako prenose hrvatski mediji, dvadesetosmogodi¹nja rukometa¹ica uputila je zahtev Hrvatskom rukometnom savezu u kojem je izrazila ¾elju da nastupa za tu selekciju.

Njen zahtev temelji se na èinjenici da je selekcija zemlje za koju je do sada nastupala, SCG, vi¹e ne postoji i da Budumir sada mo¾e da bira novu reprezentaciju.

Ona je pre tri godine nastupala za Pordavku, potom je godinu dana branila boje danskog Slagelsa, pre nego ¹to je oti¹la ©paniju.

Poslednju utakmicu za SCG Budimir je odigrala u oktobru 2006. godine, ali jo¹ nije nastapala za reprezentaciju Srbije, tako da neæe imati administrativnih problema ako obuèe dres Hrvatske.

Ukoliko se ¾elja Adrijane Budimir ostvari, ona æe biti samo poslednji takav primer u srpskom rukometu, po¹to su nove domovine veæ prona¹li Arpad ©terbik, Nenad Puljezeviæ i Nikola Eklemoviæ.

(MONDO)
Докле бре више!!!!
Нека иде све у пм :wall: :wall: :wall:

Roben

лепо сам раније реко  :bljak:

mikele

RUKOMET: Naisa deklasirala Vlaznimi


Mnogo pra¹ine diglo se oko utakmice rukometa¹ica Naise iz Ni¹a i kosovskog Vlaznimija, "kolateralna ¹teta" bio je ®enski rukometni klub Kikinda, a teren je pokazao pravi odnos snaga. Naisa je deklasirala Vlaznimi sa 42:14 (27:2) u osmini finala Èelend¾ kupa.

Utakmica je odigrana na neutralnom terenu, u madjarskom gradu Tatabanja, bez publike, ali uz jake snage obezbedjenja.

Na meèu su bile istaknute zastave Srbije za Naisu, zastava Evropske rukometne federacije (EHF) za Vlaznimi, zastava Èelend¾ kupa, kao i zastave zemalja sudija i delegata, Madjarske i Slovaèke.

Revan¹ se igra u subotu na istom mestu od 14.30, a domaæin je Vlaznimi.

Posle ovakvog rezultata postavlja se pitanje za¹to su Kikindjanke "¾rtvovane" kada bi i one sasvim sigurno oèitale lekciju nejakom timu iz Djakovice.

Dvorana: Sporthal. Sudije: Ferenc Bonifert, Viktor Olah (obojica Madjarska)

Naisa: Kresoja, Kampa, Miciæ, Stefanoviæ, Barto¹iæ, ©ibanova, Stefanoviæ, Gonèarova, Kalinièenko, Milo¹eviæ, Savkoviæ, ®ivadinoviæ, Rogan, Popoviæ.

Vlaznimi: Rugova, ©ila, Kusari, Rama, Ljuhiku, Ba¹a, Mazrekaj, Hemaili, Rudaku, Alomeroviæ, Fazlija, Juhiku, Bajramaj.

(Beta/MONDO)

mikele

Andrijana Budimir definitivno Hrvatica


Hrvatski rukometni savez prihvatio je molbu biv¹e reprezentativke SCG Andrijane Budimir, koja je uputila zahtev da u buduænosti nastupa za "vatrene", preneli su hrvatski mediji.

Dvadesetosmogodi¹nja Andrijana Budimir rodjena je u Osijeku, a poslednji put nastupila je za SCG u oktobru pro¹le godine. Buduæi da od raspada dr¾avne zajednice nije igrala za Srbiju, Budimir bez problema mo¾e da izabere novu selekciju.

"Taèno je da nameravam da igram za Hrvatsku, a razloge za to æu uskoro da obelodanim. Ne bih imala problema sa uklapanjem u ekipu, jer sam veæinu tih igraèica dobro dok sam igrala u Hrvatskoj", izjavila je Budimir, a prenosi internet sajt sportnet.hr.

Istovremeno, selektor Hrvatske Josip ©ojat rekao je da je iznenadjen potezom Andrijane Budimir i dodao da, za sada, nema nameru da je zove u reprezentaciju.

"Iznenadjen sam jer me prethodno nije konsultovala. Zasad nemam nameru da je pozivam, to bi bilo neozbiljno, jer veæ imamo uigranu, mladu reprezentaciju koja je pokazala svoj potencijal. Na mestu na kojem igra Budimir imamo nekoliko kvalitetnih re¹enja koja su u prvom planu. Ne znam ¹ta æe biti u buduænosti, ali njezina trenutna forma nije impresivna", izjavio je ©ojat, koji je trenirao Andrijanu Budimir dok je igrala za Podravku.

(MONDO)
Ево и потврде вести од пре пар дана a005 a005 a005 a005

mikele

RUKOMET: Naisa ponovo ponizila Vlaznimi


Rukometa¹ice Naise iz Ni¹a pobedile su u subotu u Tatabanji ekipu Vlaznimija iz Djakovice sa 46:13, u revan¹u osmine finala Èelend¾ kupa. Naisa je u prvom meèu u petak pobedila sa 42:14, pa se ukupnom pobedom od 88:27 plasirala u èetvrtfinale Èelend¾ kupa.

Meè je odigran u madjarskom gradu Tatabanja, pod velikim merama obezbedjenja, a privukao je veliku pa¾nju javnosti zbog toga ¹to je to bio prvi susret u medjunarodnom takmièenju kluba sa Kosova sa klubom srpske lige.

U prethodnom kolu Vlaznimi je trebalo da se sastane sa Kikindom, ali do tog susreta nije do¹lo, po¹to je Vlada Srbije ocenila da Kikinda ne treba da igra sa ekipom sa Kosova. Zbog toga je Evropska rukometna federacija (EHF) kaznila Kikindu sa 7.500 evra i dvogodi¹njom suspenzijom u medjunarodnim takmièenjima.

Naisa je, medjutim, odluèila da igra meè sa Vlaznimijem, po¹to su ispunjeni svi zahtevi kluba. Ni¹ki klub je igrao pod zastavom Srbije, a Vlaznimi pod zastavom EHF-a.

Kosovo je pridru¾eni èlan EHF, pa klubovi sa Kosova imaju pravo uèe¹æa u nekim medjunarodnim takmièenjima, ali samo pod obele¾jima EHF-a. Reprezentacija nema pravo nastupa na zvaniènim takmièenjima.

(Beta)
Koлика се фрка дигла око ове утакмице,а резултат је сензационалан.Ја мислим да ово није био ни лакши тренинг :K :K :K :K :K :K :K

Roben

Да само што је ова наша друга екипа која је требала да игра пре Наисе највећи губитник а сви ћуте и праве се наивни  :djavo :djavo :djavo

mikele

Zvezda nudi Nenadiæu preko 100.000 evra
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4896974)

Proteklih nekoliko meseci mnogo se pisalo i prièalo o transferu najboljeg Zvezdinog rukometa¹a Petra Nenadiæa u ©paniju, Nemaèku i Sloveniju.

Izgleda da su èelni ljudi crveno-belih, medjutim, spremni da uèine sve kako bi u svojim redovima zadr¾ali jednog od najtalentovanijih igraèa Evrope.

Kako saznaje "Sport", Zvezda je spremna da Nenadiæu ponudi 105.000 evra za trogodi¹nji ugovor, odnosno meseènu platu od 3.500 evra. Ukoliko Nenadiæ prihvati ovu ponudu, postaæe najplaæeniji rukometa¹ u na¹em ¹ampionatu.

Sa druge strane, Zvezdin mladi as je rekao da jo¹ uvek nije dobio nikakvu konkretnu ponudu.

"Nemam komentar. Ni¹ta zvanièno nisam èuo", izjavio je Nenadiæ, koji se sve intenzivnije ukljuèuje u trena¾ni proces nakon te¹ke povrede ligamenata.

(MONDO, foto: MN Press)

Било би екстра када би остао још бар годину-две :pljes: :pljes: :pljes: :pljes: