Recepcijski smestaj u domovima

Started by Bred, 28-09-2007, 13:35:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

U P U T S T V O
o prijavljivanju i useljenju studenata po uslovima
recepcijskog smeštaja


I           Prijavljivanje i useljenje studenata po uslovima recepcijskog smeštaja počinje
25.06.2007.godine, u upravi doma za koji je student zainteresovan. Za smeštaj po recepcijskoj ceni biće na raspolaganju mesta koja se oslobode po osnovu diplomiranja studenata ili iseljenja iz doma po svakom drugom osnovu.

II         Kriterijumi za smeštaj po recepcijskoj ceni postavljaju se po principu prioriteta, pod uslovom da student nema prebivalište na teritoriji grada Beograda i da je u tekućoj školskoj godini upisao odgovarajuću godinu studija i to:
studenti fakulteta i viših škola čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije,
studenti fakulteta i viših škola koji su u sistemu finansiranja sredstvima budžeta Republike Srbije, a koji plaćaju školarinu ( samofinansiranje ).
Apsolutnu prednost imaju studenti čije se školovanje fanansira iz budžeta Republike Srbije iz tačke 1. ( bez obzira na godinu studija, upisanu prvi put ili obnovljenu ) u odnosu na prijavljene kandidate iz tačke 2. Posebno se utvrđuje prednost između prijavljenih kandidata po osnovu tačke 1. ( odnosno prijavljenih kandidata po osnovu tačke 2. ) koju imaju studenti starijih godina studija i upisane godine prvi put, sa iste godine studija ali sa većim brojem položenih ispita iz prethodne godine. U slučaju da su dva ili više prijavljenih kandidata sa istim uslovima za utvrđivanje prednosti uzeće se u obzir kao korelativni kriterijumi po sledećem redosledu značaja: srednja prosečna ocena iz prethodne godine studija, socijalno materijalna situacija, aktivnosti u studentskim, sportskim i kulturnim organizacijama, aktivnosti u drugim sličnim organizacijama.
Radi utvrđivanja prioriteta po kriterijumima iz ovog obaveštenja, na osnovu evidencije prijavljenih studenata mesto u domu može biti neuseljeno najduže ( 3 ) tri dana.

III        Studentski domovi koji su predviđeni za međunarodnu razmenu studenata i turističku recepciju nisu na raspolaganju za useljenje po osnovu recepcije
( ''Studentski grad'' i ''Kralj Aleksandar I'' ).

IV        Za studente I godine studija koji su ostali ispod tzv.''crte'' važe svi gore navedeni uslovi i mogućnost plaćanja regresirane cene ukoliko se useljavaju na slobodno ''brucoško'' mesto. Studenti koji su useljeni na tržišno-ekonomska mesta mogu se useljavati po recepcijskim uslovima smeštaja, ukoliko ima slobodnih mesta.

V         Za konkurisanje po uslovima recepcijskog smeštaja potrebna je sledeća dokumentacija:
uverenje o statusu sa fakulteta-više škole sa upisanim brojem položenih ispita i prosečnom ocenom iz prethodne godine,
indeks i lična karta ( na uvid ).
lekarsko uverenje izdato u Studentskoj poliklinici,
studentska čip kartica. 
NAPOMENA: Ukoliko student ne poseduje čip karticu potrebno je da podnese u računski centar Ustanove, ul.Svetozara Markovića br.56 sledeće:
uverenje o statusu sa fakulteta-više škole prethodno overeno od strane upravnika doma, sa upisanim brojem sobe u koju se student useljava, zahtev za izdavanje iste, indeks i ličnu kartu.
DIREKTOR
Milovan Petrović, dipl.pravnik

Izvor: sc.org.yu

crunch

Do koliko sati u toku dana je moguce useliti se u dom??? :hm

salexandar16

U zavisnosti do koliko sati radi blagajna i referent. Obicno rade do 2 sata. :hm

Bred

УСТАНОВА СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР '' БЕОГРАД '' ул. Светозара Марковића бр.56

број: ___________________
датум: ________ 2008.године

На основу члана 32. Статута Установе Студентски центар ''Београд'' и Одлуке Управног одбора, доносим
У П У Т С Т В О о пријављивању и усељењу студената по условима рецепцијскогсмештаја

I Пријављивање и усељење студената по условима рецепцијског смештаја почиње 23.06.2008.године, у управи дома за који је студент заинтересован. За смештај по рецепцијској цени биће на располагању места која се ослободе по основу дипломирања студената или исељења из дома по сваком другом основу.

II Критеријуми за смештај по рецепцијској цени постављају се по принципу приоритета, под условом да студент нема пребивалиште на територији града Београда и да је у текућој школској години уписао одговарајућу годину студија и то:

   1. студенти факултета и виших школа чије се школовање финансира из буџета Републике Србије,

   2. студенти факултета и виших школа који су у систему финансирања средствима буџета Републике Србије, а који плаћају школарину ( самофинансирање ),

   3. студенти факултета и виших школа који нису у систему финансирања средствима буџета Републике Србије ( под условом да нема заинтересованих кандидата из тачке 1. и 2. )

Апсолутну предност имају студенти чије се школовање фанансира из буџета Републике Србије из тачке 1. ( без обзира на годину студија, уписану први пут или обновљену ) у односу на пријављене кандидате из тачке 2. Посебно се утврђује предност између пријављених кандидата по основу тачке 1. ( односно пријављених кандидата по основу тачке 2. ) коју имају студенти старијих година студија и уписане године први пут, са исте године студија али са већим бројем положених испита из претходне године. У случају да су два или више пријављених кандидата са истим условима за утврђивање предности узеће се у обзир као корелативни критеријуми по следећем редоследу значаја: средња просечна оцена из претходне године студија, социјално материјална ситуација, активности у студентским, спортским и културним организацијама, активности у другим сличним организацијама.

Ради утврђивања приоритета по критеријумима из овог обавештења, на основу евиденције пријављених студената место у дому може бити неусељено најдуже ( 3 ) три дана.

1

III Студентски домови који су предвиђени за међународну размену студената и туристичку рецепцију нису на располагању за усељење по основу рецепције ( ''Студентски град'' и ''Краљ Александар I'' ).
НАПОМЕНА: ''Студентски град'' ће бити на располагању за усељење по основу рецепције по завршетку пресељења заинтересованих студената из студентског дома ''Студентски град, Дом I – Г крило''

IV За студенте I године студија који су остали испод тзв.''црте'' важе сви горе наведени услови и могућност плаћања регресиране цене уколико се усељавају на слободно ''бруцошко'' место. Студенти који су усељени на тржишно-економска места могу се усељавати по рецепцијским условима смештаја, уколико има слободних буџетских места. Слободна места тржишно-економске категорије могу се усељавати искључиво по тржишно-економским условима.

V За конкурисање по условима рецепцијског смештаја потребна је следећа документација:

   1. уверење о статусу са факултета-више школе са уписаним бројем положених испита и просечном оценом из претходне године,

   2. индекс и лична карта ( на увид ).

   3. лекарско уверење издато у Студентској поликлиници,

   4. студентска чип картица.

НАПОМЕНА: Уколико студент не поседује чип картицу потребно је да поднесе у рачунски центар Установе, ул.Светозара Марковића бр.56 следеће: уверење о статусу са факултета-више школе претходно оверено од стране управника дома, са уписаним бројем собе у коју се студент усељава, захтев за издавање исте, индекс и личну карту.
Д И Р Е К Т О Р

________________________________ /Милован Петровић, дипл.правник/

www.sc.org.yu