"Kum" najbolji film svih vremena

Started by Bred, 26-09-2008, 20:46:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Film "Kum" Frennono3 Forda Kopole progla¹en je najboljim filmom svih vremena u istra¾ivanju britanskog èasopisa "Empajer magazin" u kome je uèestvovalo vi¹e od 10.000 gledalaca, reditelja i kritièara.

Èuveno ostvarenje amerièkog reditelja Frennono3 Forda Kopole iz 1972. godine, sa Marlonom Brandom i Al Paæinom u glavnim ulogama, probilo se na prvo mestu meðu 500 filmova.

"Pljaèka¹i izgubljenog kovèega" iz serijala o avanturama Indijane D¾onsa i peta epizoda "Ratova zvezda" - "Imperija uzvraæa udarac", zauzeli su drugo, odnosno treæe mesto.

Film "Bekstvo iz ©o¹enka" na¹ao se na èetvrtom, a "Ajkula" na petom mestu.

"Dobri momci", "Apokalipsa", "Pevanje na ki¹i", "Petparaèke prièe" i "Borilaèki klub" popunili su ostala mesta na listi deset najboljih.

Najnoviji Betmen, "Mraèni vitez", jedini je film iz 21. veka koji je u¹ao u prvih 20.

Meðu prvih 60 na¹li su se sve tri epizode serijala "Gospodar prstenova".

Van liste 500 najboljih ostali su pojedini klasici poput "Moje pesme, moji snovi".

Na ovu listu uvr¹tena su svega dva britanska filma - "Paklena pomorand¾a" (37) i "Kazino rojal" (56), a samo se jo¹ jedan D¾ejms Bond na¹ao na listi, i to film "Goldfinger".

Od svih epizoda o Hariju Poteru izabran je jedino "Zatvorenik iz Azkanbana" koji je dospeo na 471. mesto.

U istra¾ivanju je uèestvovalo 10.000 gledalaca, 150 holivudskih reditelja, meðu kojima Kventin Tarantino i Majk Li i 50 filmskih kritièara.

b92

Yasmin

vrlo moguce, film je odlican...

rodiæ


Montenegrina

Slazem se,a ima i ubjedljivo najbolju filmsku muziku....:) Evo kako je to Slash iz Guns N` roses odsvirao http://www.youtube.com/watch?v=SCplsXu1HRk-savrseno