Posle ¹kole ili biro ili "preko"

Started by Bred, 13-03-2011, 22:58:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

Pro¹le nedelje je Univerzitet u Beogradu kao i svake godine predlo¾io nove upisne kvote – koje se (manje-vi¹e) nisu menjale najmanje deceniju i po. To znaèi da æe i u ovom upisnom roku ostati mnogo praznih klupa na fizici, poljoprivredi ili hemiji, a da æe se indeks vi¹e tra¾iti na pravima, ekonomiji i medicini, iako èak i pojedini dekani ovih fakulteta, struènjaci s tr¾i¹ta rada, poslodavci, ministri, neprekidno ponavljaju da takav raspored snaga nije u skladu s potrebama tr¾i¹ta rada.

Quote

Najveæa muka mladih danas je nezaposlenost (61 odsto), ali i nezainteresovanost dru¹tva, pokazala je anketa Balkanskog fonda za demokratiju sprovedeni u okviru projekta „Grad po meri mladih”. Po mi¹ljenju 30 odsto mladih uzrasta od 20 do 25 godina i 27,8 procenata mlaðih ispitanika, starosti od 15 do 19 godina, promena obrazovnog sistema bila bi osnovni uslov za pozitivne promene u dru¹tvu.

Uprkos tome, Ministarstvo prosvete obièno bez mnogo intervencija „aminuje” predloge fakulteta, koji su s druge strani „zakovani” hroniènim nedostatkom novca i poslednjih godina dozvolom Komisije za akreditaciju, a u kojoj se navodi koliko taèno studenata fakultet mo¾e da ima u skladu sa prostorom, nastavnim planom i brojem nastavnika.

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=13&nav_id=498807



:news:
Posle fakulteta idu u dadilje u SAD
Izvor: Blic

Novi Sad -- Novosaðanke sa visoko¹kolskim zvanjem ili sa samo nekoliko ispita od diplome sve èe¹æe umesto posla u struci u Srbiji prihvataju posao bebisiterke u Americi.

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=16&nav_id=499460