"Bolonjci" bolje prolaze

Started by Bred, 17-11-2008, 20:48:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

On ukazuje da bi rezultati bili jo¹ bolji ukoliko bi dr¾ava smanjila broj mesta na tom fakultetu sa 1.500 na 900. Backoviæ istièe da, prema analizi koju je uradio Ekonomski fakultet, èak 90 odsto studenata zaposli se u roku od godinu dana od diplomiranja.

Na Hemijskom fakultetu, s druge strane, nisu zadovoljni prolazno¹æu. Kako ka¾e prodekanka za nastavu tog fakulteta Tanja Æirkoviæ, iz prve generacije “bolonjaca” treæu godinu je upisalo 59,3 odsto, dok je uslov za drugu steklo 58,5 odsto studenata.

Ona smatra da je razlog za lo¹u prolaznost lo¹a materijalna situacija, odnosno lo¹a opremljenost fakultetskih laboratorija.

Meðutim, prema pisanju “Novosti”, na veæini beogradskih fakulteta zadovoljni su prolazno¹æu.

Rektorat Beogradskog univerziteta pravi analizu prolaznosti na 31 fakultetu koji se nalaze u sastavu tog univerziteta.

Poslednje statistike raðene su poèetkom godine za prvu generaciju koja studira po "bolonjskom procesu".

Rezultati su pokazali da je 63 odsto studenata upisalo drugu godinu, od kojih je 21 odsto polo¾ilo sve ispite, odnosno imalo 60 ESP bodova.

b92

farmaceut_bl

bolonja uopste nije dobra!!! sve starije generacije misle da je bolja, verujete mi, ja ne volim sto studiram po bolonji...milion provera znanja i na kraju opet na usmeni..nema smisla...ubijaju te s testovima a na kraju se to nigde ne prizna, bar je tako u bl.

Bred

Pa znamo da nije bolje i da nemate pojma  :plez :K2:

Lesko987

Tako da je najbolje u Nisu generacija 2006. god. Stari program, novi nacin bodovanja tj. svaki ispit ima ESPB, nema uslovnih ispita, pa nema zezanja. Samo sto far. hemija vuce 22,5 a tehnologija 24,5.

farmaceut_bl

kolega necemo se vredjati  :box po meni licno bolonja je samo otezala studiranje,i samo unistava nas stari dobri sistem skolovanja...

Bred

Mada u pravu je Lesko, efikasnost studiranja se povecala, kao i prolaznost na nekim ispitima a Bolonjci generalno imaju mnogo bolji prosek nego stariji studenti ...  :wink:

farmaceut_bl

imamo bolji prosek zato sto smo veci streberi :))) nije da se hvalim, ali stvarno smo svi bas odlicni...