Kozmetologija

Started by mullala, 25-07-2006, 18:54:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

anchica

Polozila kod prof. Parojcic.   Kombinacija: 1. Lenger i planetarna mesalica   2. Izbor i uloga emolijenasa   3. Zahtevi za osoblje.   Sta reci, profesorka je fenomenalna. Mislim da su jos uvek aktuelna pitanja koja su na forumu..

sacisel

O,hvala puno,BK!Bas mi je bilo mrsko da idem zbog toga sutra na fax,provericu u ponedeljak,hvala :cvet

Enea

da li treba praktikum za ispit, da li je iz praktikuma isto shto i po ppt.

da li neko ima beleske sa predavanja da mi pozajmi na sat vremena da kopiram.

hvala :cvet

BK

U principu to je to isto, medjutim lakse je uciti iz praktikuma jer je sve lepo napisano, a ppt, mada ja sam imala dosta rukom pisanih folija, naglasenije su bitne stvari. Ali s obzirom da praktikum nije debeo ja bih uzela njega, a folije bi samo preletela (jer ja sam imala i neke cele textove koji su izlazili u onom casopisu farmacija...ne mogu da se setim, i odatle ne treba sve, a izgubis se u onom textu, a koliko sam vidla sve to sazeto imas u praktikumu).
Sto se tice industrijske farmacije tu uzmes knjigu i redom, nemoj uzimati ppt dzabe. Meni je najveci smor bila DPP ali posto si polozila organizaciju nece ti biti tesko.
Ja sam vec sve prosledila dalje.

anja

Da li je dovoljna knjiga? Ima li je u skriptarnici?

Gocca

Pored knjige o industrijskoj farmaciji, MORAS da nabavis i predavanja i ,bilo bi dobro, Prirucnik iz kozmetologije. Knjige mozes da kupis u skriptarnici.

Bred

cenim da vecina predavanja iz kozmetologije imaju u praktikumu?

Enea

praktikum je strava  :igra:

mis'im meni se djasvi!

zerocool

u novoj skriptarnici imate folije koje su vezane za industrijsku farmaciju, mada nam je ona dala sve to na disku. sve to se i nalazi u knjizi tako da cisto ako neko hoce da pogleda na sta su obratili paznju, a i parojcicka da na kraju svakog predavanja sta je bitno.
trebaju vam i folije iz kozmetologije, ali u kombinaciji sa prirucnikom, jer su zajedno super kombinacija, a ako se vodite pitanjima shvaticete i zasto

zerocool

treba vam prirucnik jer ima neku pricu, a folije su dobre jer je nekako sve na jednom mestu, skraceno. Ja sam citala i jedno i drugo jednom, a posle uzela pitanja i po tome. Mada ako niste kod vulete, nemojte da gubite dragoceno vreme koje je potrebno za industrijsku, jer su jako tolerantni, pa svi se secamo veceg dela iz tehnoze. Za sampone protiv peruti je bitnija prica o samim samponima i njihovim PAMovima

Bred

A da li si gledala praktikum?

Dakle, mislim da sveto lepo ima u praktikumu, ali ne mogu da garantujem , davno to polagah. :wink:

jecapereca

Problem je sto nemam prirucnik iz kozmetologije.Predpostavljam da mislis na njega a ne na neki od praktikuma iz tehnologije.U stvari u pravu si u Vuletinom praktikumu iz tehnologije ima sve sto nam je neophodno o masnim materijma

Bred

Tako je. O tome iz praktikuma iz tehnologije a za ostalo preporucujem da svi koji spremaju kozmetologiju da OBAVEZNO nabave prirucnik i po njemu rade, to je preporucila i profesorka Vuleta.
:wink:

Enea

 :pst ja bih ovaj ispit razbila na 3 ispita: toliko su ta tri dela razlichita da ja ne znam sta da mislim i kako da radim... :ohwell: vazno da je jednosemestralni..

bocca

 Hvala puno! Nabavila sam prirucnik i presla sam ga, nije los. Valjda cu znati sta gde da pricam. Sto se tice GMP-a ne znam kako vi, ali ja to samo iscitam, jer se to ne moze klasicno uciti. A industrija, auuuuu to je vec malo smaranje, ali sta je tu je.