Obradoviæ za besplatne ud¾benike

Started by Bred, 04-10-2008, 12:37:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Beta
Beograd -- Ministar prosvete ®arko Obradoviæ izjavio je da æe uèiniti sve da ¹kolski ub¾benici u Srbiji budu besplatni.


"Ako budemo uspeli da taj projekat narednih godina ostvarimo, verujte mi na reè, opa¹æe interesovanje mnogih izdavèa za izdavanjem ud¾benika", kazao je Obradoviæ. On je naveo da u Srbiji tenutno postoji 27 izdavèa koji objavljuju ud¾benike, ¹to je, prema njegovoj oceni, u poreðenju sa brojem ðaka, "premnogo".

On je rekao da se radi na pripremi novog zakona o ud¾benicima koji æe biti u interesu roditelja i ðaka, a ne izdavaèa.

"Mi ¾elimo da kroz konkurenciju doðemo do toga da cena ud¾benika bude ¹to ni¾a, jer smo primetili da tu ima svakojakih primera da se preko toga itekako i ¾eli i mo¾e zaraditi", kazao je Obradoviæ i naveo da u Srbiji postoji velika razlika izmeðu proizvoðaèke i tr¾i¹ne cene ud¾benika.

Obradoviæ je rekao da postoji i i problem veoma viskokih rabata prilokom prodaje ¹kolskih ud¾benika.

"U uslovima i ekonomskoj situaciji koja postoji u Srbiji sa niskom liènim dohocima pitanje rabata je veoma zanimljivo, a javnost i roditelji sa time nisu uop¹te upoznati", kazao je ministar prosvete.

On je ponovio da bi bilo logièno da oni koji su izdavali ud¾benike bez dozvola Ministarstva prosvete treba da ponude naèin zamene tih ud¾benika i roditeljima objasne naèin na koji to mogu da uèine.

b92


Adonis_Vernalis

Ministar bi, u tom slucaju, morao da obezbedi fond po obimu jednak budzetu Vojske, jer neko sve te knjige mora da plati. Barem troskove stampanja, a i dostave, bogami. Sumnjam da ce u svojoj plemenitoj zamisli istrajati. Mnogo je onih koji ce mu klipove nabiti u tockove: smutljivaca na sve strane ima.

Sve i da ih nema, sumnjam da je tu plemenitu zamisao moguce ostvariti. Dakle, ministar se utapa u Utopiji. Ima on pravo da se utapa u cemu god hoce. Nema pravo da i nas u tu Utopiju uvlaci.

Eventualno, ako se bas naljuti, mogao bi da naredi da autori pisu knjige bez honorara, izdavaci da ih izdaju bez zarade, fabrikama papira da papir poklone (sto vazi i za proizvodjace stamparskih boja), a i stamparijama da stampaju udzbenike, sveske, skicen-blokove, milimetarsku hartiju i ostale stampane stvari - u 3 smene, besplatno, naravno.

Recepat vec postoji. Samo treba da ga prepise od partijskog kolege, koji je na slican nacin obnovio Srbiju posle bombardovanja, a time ugasio citav niz gradjevinskih preduzeca koja obnovise Srbiju i pobegose u stecaj. Kolateralna steta.

Bred

I za ovo mogu samo da kazem-marketing ...
:wink:

Adonis_Vernalis

Krajnje glupav, moram priznati. Reda velicine: carefree sa krilcima. Ili, Bonux.

Bred

Marketing je marketing, kakav takav ...

.blah.

Adonis_Vernalis

Onda, biram da zivim u anonimnosti. Da javno odvaljujem baljezgarije, nije mi potrebno. A ni takav marketing. Neka ga njemu i njima...

Bred

Vi profesore niste politicar. Da jeste, verovatno bi i Vi morali potezati za ovim i drugim vidovima marketinga ...  :wink: