Organska hemija I (+ predavanja iz II semestra)

Started by nasty girl, 25-05-2006, 06:11:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

zivanshe

nemoj da brinesh zoe, u junu je vecina onih koji su polozili bila sa druge godine. masu chine oni koji stalno, stalno, stalno izlaze... i stalno padaju.
ja bar za tebe ne briniem. ;)

izvinite za off

Daca

Ne znam na koju foru,ali je moja drugarica prosle godine odgovarala kod prof.Vlade?!Ali,to i nije toliko vazno-verovatno Zorana manje"cedi"!

zoe

To je bilo moguce prosle godine, jer je prof. Matovic bio otisao. Sada su se lepo podelili, nemoj da se brines! :wink:
Obrati paznju na "modne detalje" jer "ni mrak nije crn kad udjes u njega"! Srecno! :cvet

Jecca

Ljudi u koliko sati su rezultati cetvrtak?

marer_86

j amislim da je u 9 rekla i odmah krece usmeni

zmajic

Vlada je u oktobru prosle god ispitivao ljude. Od januara je samo Zorana.
Sto se tice usmenog, ona sastavlja liste po abecedi (bar je tako bilo u junu),a poslednjih dana pita ljude sa polozenim pismenim iz proslog roka. Svi smo dobili po 2 pitanja. Ili ti ih ona ispise ili ti da da biras. Npr kaze da izaberes od 31-40 pitanja za prvo pitanje, i od 18-28 za drugo. Ona ima sastavljenu listu pitanja, mada skoro nikad ne moze da se pogodi ista kombinacija.
Ja sam u junu imala pitanje dobijanje fenola, reaktivnost. To pitanje mi je samo pogledala i proverila da li sam napisala dobijanje iz kumena, i nije ne pitala nista. Drugo pitanje je bilo preopsirno: Karbanjon, polazna jedinjenja, reakcije... Ma to pitanje obuhvata sve od alkohola zakljucno sa derivatima kk. Cvarila me je 45 min.
Sto se tice ocena, ljudi koji su imali od 50-58 bodova (iz moje grupe) nisu dobili ispod 7, mada je imalo ljudi kojima je falio bod dva pa su popadali.
ZLATNO pravilo za usmeni: ako za nesto niste sigurni NEMOJTE da pametujete, to ne voli, ona ce vam pojasniti!!!! Ne lupajte gluposti.

Daca

Nisi ti Zmajic,ti si Zmajcina! :BogBas ti hvala na savetima! :V

johny cage

Koja ocena moze najvise da se dobije na usmenom? moze li 8?
:roll:

Daca

Pretpostavljam da moze pod uslovom da sve perfektno znas,za 10!

zivanshe

moze da se dobije 10. (ja prisustvovala dogadjaju)
kod Zorane sve moze.
ne brinite. :)

zmajic

Znam samo da joj je bitan broj bodova. Ja sam imala 56 i po njoj sam perfektno znala svoja pitanja, tj odusevila se, ali zbog pismenog nije mogla da mi da vise od osam. A ja sam se tako potresla.  :K Kad vidi da neko dobro zna, i ako je raspolozena zna lepe ocene da da. Iskreno ko je dao pismeni, nema frke kod nje.
PS: samo da bude lepo raspolozena, i da je neko na usmenom ne iznervira!  :run

marer_86

hajde nek aneko predlozi kako bi napisao strukturnu formulu etil-hlorformijata?

zoe

Cl-C-OEt
    II
    O

Ako kapiras sta hocu da kazem...estar...

zmajic

My mystake.... Soryyy... :( Evo obrisana. Hvala Zoe.  :cvet :cvet
PS-ko zna zna, nema ljutnje!  :angel:

marer_86

ljudi ako mozete d ami postupno objasnite kako moze da se uarde ova dva zadatka