©ta znaèe erotski snovi

Started by Bred, 08-10-2006, 00:23:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Ne treba snove da tumaèite kao najbukvalniji izraz seksualne ¾elje, oni pokazuju va¹e potrebe i strahove
Polako se budite, a na licu vam jo¹ titra osmeh jer ste upravo sanjali da vas strastveno ljubi mladiæ koji je bio va¹a tiha patnja u srednjoj ¹koli. Zadovoljno se me¹koljite, okreæete glavu i... vidite svog mu¾a ili deèka kako mirno spava kraj vas. Ups!

Da li se zbog ovakvog, ili nekog sliènog sna, ponekad oseæate krivom, misleæi da ste izvr¹ili "psihièku preljubu"? Da li verujete da vam va¹a podsvest na ovaj naèin govori da ne¹to nije u redu s va¹im brakom ili trenutnom vezom? Ako vas erotski snovi zbunjuju i zabrinjavaju, znajte da ne treba odmah da ih tumaèite kao najbukvalniji izraz seksualne ¾elje. Ali va¾no je da razmislite o njima po¹to oni mogu da vam pomognu da bolje shvatite svoje potrebe, ciljeve i strahove. To ka¾u dvoje amerièkih eksperata - Èarls Makfi, autor dela "Pitajte doktora za snove", i èuvena terapeutkinja i novinarka Sintija Rièmond, koja je napisala knjigu "Moæ sna: kako da iskoristite noæne snove da biste promenili svoj ¾ivot". Ukoliko ste raspolo¾eni da otkrijete ne¹to od onog èega na javi niste svesni (ili bar ne do kraja), pogledajte kako ovi struènjaci komentari¹u najèe¹æe "scenarije" u romantiènim i erotskim snovima ¾ena.

n Susret i seks s nekada¹njim partnerom
Mada ovakav do¾ivljaj u snu kod veæine dama izaziva popriliènu uznemirenost, obièno je reè samo o nekoj vrsti du¹evnog odmora od svakodnevice. "Biv¹i partner je, u stvari, simbol. On mo¾e da predstavlja bilo ¹ta ¹to vi povezujete s njim", istièe Rièmondova. Recimo, va¹a ljubav iz ¹kolskih dana po svoj prilici simbolizuje slobodu koju ste imali pre nego ¹to ste poèeli da radite, rodili decu i natovarili na vrat kredite. A u sluèaju da sanjate nekog seksepilnog, "lo¹eg momka" s kojim ste se svojevremeno viðali, vi verovatno pri¾eljkujete da u va¹em sada¹njem ljubavnom ¾ivotu bude vi¹e spontanosti i uzbuðenja. Dakle, ne brinite zbog ove vrste fle¹bekova. Opustite se i u¾ivajte u njima jer je seks u snovima, ako ni¹ta drugo, makar bezbedan.


Zabavljanje, ili voðenje ljubavi, sa slavnim mu¹karcem
®ene èesto sanjaju svoje ljubimce s filmskog platna ili s muzièke scene, i to je sasvim razumljivo. Ali ako se u va¹im snovima pojavljuje neka "velika zverka", koja u vama ne budi nikakvu naroèitu simpatiju, ovo bi, prema reèima Sintije Rièmond, mogao da bude znak da vi èeznete da postanete deo VIP sveta. Ili da u ljubavnoj vezi budete tretirani kao zvezda, odnosno daleko bolje nego do sada. Iskusna terapeutkinja, inaèe, navodi da je jednu devojku, koja je iza sebe imala rðavu vezu, toliko fascinirao san u kome ju je Rod Stjuart naprosto obo¾avao da je re¹ila da ubuduæe ne trpi nikog ko je ne voli u toj meri. Nije pristajala na povr¹ne odnose, i na kraju je srela "pravog", za koga se i udala. A on je, zamislite, takoðe muzièar.

Intima s nesimpatiènim kolegom (ili poznanikom)
Sigurno ste bili zaprepa¹æeni ako se ikada desilo da sanjate da imate ljubavnu aferu s èovekom koga, zapravo, ne mo¾ete da podnesete. Meðutim, "doktor za snove" smatra da ipak postoji ne¹to ¹to vam se kod tog mu¹karca sviða. Neka osobina koju biste i sami voleli da razvijete.
Snovi o kolegama s posla mogu da uka¾u i na va¹u te¾nju da s njima bolje komunicirate, da biste lak¹e radili i postali efikasniji. Ne bi trebalo da se potresete ni ako usnite da vodite ljubav s nekim od mu¹kih roðaka. To je obièno signal da ¾ena ¾udi za prisnijim odnosima u porodici ili u familiji.

Seksualni odnos s drugom ¾enom
Rièmondova nagla¹ava da i pripadnice lep¹eg pola koje nisu "gej" pokatkad imaju erotske snove u kojima se, kao drugi uèesnik, pojavljuje ¾ena. Prema njenom mi¹ljenju, takvi snovi otkrivaju potrebu da onaj istinski, mu¹ki partner, ispolji veæu osetljivost i kreativnost. A Makfi u svojoj knjizi pominje 22-godi¹nju devojku koja je u jednom upeèatljivom snu prvo iskusila seks s najboljom prijateljicom, pa potom saznala da joj je majka poginula u automobilskoj nesreæi. "Doktor" obja¹njava da ona nije bila lezbejka, ali je imala problema s majkom. Ovaj san je praktièno signalizirao da je njena majka u tom ¾ivotnom periodu prestala da joj bude moralni arbitar, kako u drugim stvarima, tako i na seksualnom planu.

Fizièki kontakt s potpunim strancem
Makfi primeæuje da su snovi sa ovakvim "skriptom" uobièajeni, da ¾ene u¾ivaju u njima, ali da do kraja ne otkrivaju ko je taj misteriozni èovek. One neretko sanjaju i da se pri voðenju ljubavi s jednom ili vi¹e osoba "nalaze" u mu¹kom telu. "Sve ovo pokazuje da ¾ena ¾eli da u njenoj aktuelnoj vezi bude vi¹e misterije, a manje rutine", konstatuje Èarls Makfi i dodaje: "Snovi su èesto kompenzacija za ono ¹to ne dobijamo dok smo budni. Ako obratite pa¾nju na njih, mogli biste da postanete daleko zadovoljniji svojom romansom".

Priredila,S. Prokiæ 

glas javnosti

Smrda

ovo me sve podseca na Frojdda...

Vampire 666

da... na komercijalnog Frojda u Americkom superkomercijalnom i sabloniziranom obliku...