Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 12:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sole

Quote from: shiky on 08-09-2007, 15:17:12
Ej,znam da na nekim fakultetima pricaju i o mogucnosti da ljudi i koji ne ostvare 60 bodova,ostanu na buzdetu,ali placaju te ispite koje prenose,tj odrede cenu jednog boda,i koliko im bodova ostane,pomnoze i plate...i to bi bilo bolje nego da spadnes sa budzeta... :roll:
hej!
pa i ja sam to cula...
samo sam totalno zaboravila na to  :trfr:
jos kad bih se setila gde sam cula i od koga, i sa kog je faxa taj neko... :roll:

===============

sad sam se (mislim) setila...
cini mi se da sam to cula za privatne fakultete, tako da mislim da mozemo da se oprostimo sa tim.
cekamo, pa cemo da vidimo.

shiky

Sole,ETF je u pitanju,a isto sam cula i za visu elektrotehnicku...
I cekaj,kakav ti je to budzet na privatnom faxu? :trfr:

Sole

ma, odakle znam, zato se i cudim kako sam se toga setila... :trfr:
drugarica moje drugarice ne placa privatni, ne znam kako, nisam se bas mnogo raspitala...
:hmm
znam sigurno da ne placa. na osnovu cega, ne znam.
jos malo, pa ce off...

zabica

Quote from: shiky on 08-09-2007, 15:17:12
Ej,znam da na nekim fakultetima pricaju i o mogucnosti da ljudi i koji ne ostvare 60 bodova,ostanu na buzdetu,ali placaju te ispite koje prenose,tj odrede cenu jednog boda,i koliko im bodova ostane,pomnoze i plate...i to bi bilo bolje nego da spadnes sa budzeta... :roll:
Ovako je u CG gde je i uvedena PRAVA Bolonja, tako da bi to trebalo da bude, ali ako ne stoji u zakonu o visokom obrazovanju onda nema govora o tome

Pedja

Па свашта стоји у закону ал се не поштује...

zabica

Quote from: Pedja on 08-09-2007, 22:30:58
Па свашта стоји у закону ал се не поштује...

prirodna selekcija  :lol:

sorry za off

whatever

Чисто да и овде постоји: изашао је распоред предавања (http://www.pharmacy.bg.ac.yu/studije/raspored-predavanja.pdf), настава почиње 15.10.2007.

Ја сам се некако надао да нећемо и ове године `чили и весели` радни дан почињати од 08:30 али ето... :wall: Још кад затворе Газелу... a005

serpa

ma mi smo sebe sami zeznuli, da mi nismo ucili cele godine kao manijaci i da niko nije dao uslov u julu, imali bi mi i uslov i razumevanje profesora i sve. ovako smo mi pocrkali da im pokazemo da mozemo, a oni kada su videli da moze onda sto da ne!!! :F

Sole

donekle se slazem.
ali opet, ne mozemo naredjvati sad ko ce koliko i kada  da uci, a i nismo odeljenje od 30 djaka koji ce se medjusobno dogovoriti, ipak nas ima 300 i jace.
ko se potrudio, sad ne mora da brine i razmislja.
mene sad jedino zanima posto je rektor zvanicno dozvolio uslov od 37 poena sa mogucnoscu da faxovi sami modifikuju ako misle da je malo, postoji li sansa da neki faxovi jednostavno ne daju uslov, odnosno da ostane ono: cista godina-budzet na sledecoj?
:hmm

ako je tacno da je 60 ljudi ocistilo godinu u julu, onda ih sigurno ima dosta i u septembru... bar mi se cini da je tako.

whatever

ОК, мени прво није јасно, зар није нама у интересу да очистимо годину ако је то могуће, мислим, која је поента преносити их ако не мораш, чисто услова ради?  :hmm

Друго, то што је Ректор дозволио је препорука, коју треба да потврди дотична Скупштина (а имајући у виду велики избор новина на киосцима око Скупштине, и легендарну љубав посланика према читању истих, потрајаће, ако се већ нису умолили да то обаве :roll:) а након тога Факултети бирају да ли ће, и у којој мери дозволити преношење испита, при чему је максималан уступак одређен препоруком Ректора а минималан је практично да уступка нема... :ohwell: Значи, опет, без обзира на Скупштине, Ректоре, друге Факултете итд. све зависи од одлуке нашег Факултета. Све остало није много релевантно...

Bred

yeap a u blicu je izasao text o prolaznosti studenata gde se kaze da su studenti arhitekture i farmacije najuspesniji [namerno necu da c/p ceo text] :wink: :>

Sole

@whatever
normalno je da je najbolje da ocistis godinu sto pre i ne koristis nikakav uslov, samo ima nekih ljudi koji mozda nisu bili tako vredni i kojima bi prenos 1-2 ispita odgovarao, a opet ima onih koji mpzda ne mogu da plate godinu koja nimalo nije jeftina.
uostalom, mene najvise nervira to sto je sve nekako nesigurno od pocetka, a da ne pricam o tome da ne znamo nista usred septembra hoce li nas fakultet prihvatiti, nece, koliki ce dati uslov ili ga nece dati, da se ne ponavljam. opet, tu nista ne odlucujem ja ili bilo koji drugi student.
postoji pritisak na ljudima zbog tog cekanja i to je to. nista vise.
i opet pricamo sve isto...

:cvet

Bred

Quote from: Sole on 19-09-2007, 14:52:08
postoji pritisak na ljudima zbog tog cekanja i to je to. nista vise.
:cvet
Ne bih vam se nasao u kozi ali navikniti se, nas fakultet uoste ne mari za to da li ce studenti sekirati ili ne, vec gleda samo i jedino cistu racunicu  :wink:

Pedja

А каква им је то чиста рачуница?

Bred

da je 60 ljudi ocisitlo godinu u junu i da je oko 200 ljudi ostalo sa po 1 ispitoom koji ce verovatno dati u septembru.