Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 02:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lycos

totalno je nerealno da iste tezine budu zadaci-npr.skale i t-test...

nadam se da ce to korigovati..

Pedja

Можете ли ми помоћи у следећој ситуацији:

Значи имао сам ширину класних интервала 2...

треба да распоредим то у 11 класних интервала где је најмања вредност 414 а највећа 518(ова је небитна)

Ја сам ставио нпр први интервал од 414-416 па онда смањио за 0,1 414-415,9   а требало је 414 -415   416-417  итд

Е сада ,моје питање гласи,зар мој интервал није тачнији :hm

Јер шта ако је нпр вредност нека између 415 и 416 њихових?  :hmm

Како сам ја могао да знам то ако су ми дали најмању и највећу вредност?  :hmm   a005

lane

Е, то су можда мало глупо дефинисали... :roll:
Можда су само први  последњи број цели бројеви, а ови узмеђу њих децимални, ти то не знаш... :hmm

Мада, опет, ти не знаш да ли у ти броеви на једну, две или тре (итд.) децимале...
Јер ти коругујеш на ону децималу на коју су ти дати подаци...
Они су очекивали (ваљда) да ти треба да закључиш да су сви цели, јер ти није дато која је децимала осталих бројева, па самим тим не можеш да знаш на коју дец. да коригујеш и онда мораш за 1, што је сигурније...
Али опет кажем, глупо је...

Не знам колико је мој пост разумљив... :K

shiky

Pedja,jednostavno treba da se  smanji za onaj red velicine u  kome su izrazeni podaci,u ovom slucaju podaci nemaju decimale,tako da ces smanjivati za ceo broj

Pedja

Ма разумем ја твој пост али ако њихов интервал иде

414'-415  416-417   зар није тачније

414-415,9  416-417,9

:hmm

шики разбила си ми наду   a005

lane

Пеђа, не желим ни ја да ти разбијам наду, али рекли су на ону децималу као подаци...
Тако неко може да каже, зар није тачније 414-415,99 на пример...

Глупо је, знам... :roll:
Требало је да нагласе.... :roll:

shiky

Pedja sorry!Ako ti je za utehu ja nisam znala da ispisem klasne intervale jer nisam zaokruzila sirinu KI,tako da sam krenula da redjam nesto kao ti...Sto kaze Lane,onda je neko mogao da zaokruzi na 414-415,9999999999999 :T

pipi_duga_carapa

e p posto kada ih pitamo za domacji 'sve' moze i sve je tachno (: u zavisnosti od toga kako gledamo (8 bio bi red onda da i za kol/ispit 'sve' moze (8

ehm ... ja sam provaila jos jednu greshku ;p pogreshno sam izrachunala t tabelarno ;p :retard: no dobro (8

hulio_salinas

Shiky je u pravu. Cak mislim da to negde pise ili su rekli. Granice se skracuju za red velicine u kome su dati podaci. Dakle, u onom konkretnom slucaju se skracuje za 1.0, a ne za 0.1. Jbga, ali tako je (na zalost).  :roll:

jeca87

Pedja, nemoj da places.... Mozda ti daju 1 poen posto si lepo izracunao broj i sirinu klasnih intervala... :)

Phenomenon

Zna li neko kada ce biti rez iz ovoga?

lane

Quote from: jeca87 on 22-03-2007, 06:56:45
Pedja, nemoj da places.... Mozda ti daju 1 poen posto si lepo izracunao broj i sirinu klasnih intervala... :)
Ја мислим да одузимају целе поене само за задатке на заокруживање... :roll:
Тако да, Пеђа, највероватније добијаш бар један поен за то - урадио си тачно пола задатка... :wink:

Што се тиче резултата, ја сам чула да су у понедељак...

shiky

A znaci daju bodove i na pola zadatka?Onda mozda i prodjem...

lane

Е, људи, то само ја кажем!
Нисам чула од асистенткиња или од профсорке.
Тако је мени логично, немојте да после испадне да ширим дезинформације...

То сам закључила када су рекле да ако заокружиш један одговор где требају два, добијаш један појен - што је пола...
То би требало да важи и за ове (теже) задатке...
Глупо је да ако израчунаш већину ствари, а нешто мало погрешиш да имаш нула бодова...

Али опет кажем, то није потврђено!

shiky

Ma Lane ok...i meni je to logicno,ali logika na ovom faxu?tesko...:ohwell: