Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sole

ma, tuzic zbog toga sto se nikad ne zna kod koga je bolje da se padnes. ali, naravno, to pre svega zavisi od nas samih kako to shvatimo, kako se spremimo...
pretpostavljam da se nista nece menjati za septembarski rok sto se profesora tice?
danas bilo potpisivanje za usmeni u ovom roku ili ne? ;-)

zabica

da, danas je potvrda za jun, a bice i za jul!

Maja D.

37 kod profesora i 24 kod profesorke je prijavljeno.

Sole

u bre, reklo bi se da je to bas malo...
znaci, bice prijave za jul, 100% ste sigurni? ne mora da znaci ako se danas nisam potpisala da necu moci u julu da izadjem ako se predomislim?

zabica

milion i petsto hiljada procenata  :wink:

za drugi termin je 3.7. isto od 10h do 12h

jeca87

Ja sam upala da polazem 14-og.... :)):

Tad imam i ruski, ali dobro....

Bojana 153

Ja sam danas polagala!  :)
Dobila sam 9!!!  :~ :~ :~

Mrzi me sada da pisem kako je bilo, ali napisacu uskoro

Sole

bravo! alal vera!
cestitam svima!
pisite kako je bilo, kod koga ste bili, kakva je atmosfera inace (samo da nije kao matematika)...;-)

Bojana 153

E, pa ovako:
Moram prvo da napomenem da sam juce bila strasno iznervirana i razocarana
kada je izasao raspored polaganja. Ocekivala sam da ce nam profesori izaci
u susret sto se tice datuma polaganja, medjutim profesorka je nas 26
upakovala u prva dva dana, a profesor svoje studente u tri dana.

Elem, i pored molbi da nam se pomeri ispit dva dana kasnije, datumi su ostali
takvi. Znamo svi koliko znaci samo jedan dan vise...posebno za ljude koji
nisu uspeli sve da nauce do tad.  :)):

Polagala sam kod prof. Lakusic i prijatno me je iznenadila nacinom na koji postavlja podpitanja (nagovestava odgovor). Nekada postavi pitanje koje nije iz iste lekcije, ali je odgovor logican... (npr. Zasto resa kao tip cvasti visi? Sta njenoj drsci nedostaje? Naravno mehanicka tkiva...) Zena je veoma ljubazna, fina i tolerantna na zamuckivanje, poneko lupetanje, zaobilazenje odgovora... :) Sve je cinila da nas oslobodi treme i da pomogne.

Sto se gradiva tice, vise paznje posvecuje anatomiji i morfologiji, slabije insistira na familijama (pozeljno je znati predstavnike i sekretorne strukture, i odlicno je kada se setite neke specificnosti (rozeta, azotofiksatori, neki detalji vezani za cvet...).
Posebnu paznju obratite na gljive i alge (i na modrozelene alge). Polno razmnozavanje kod gljiva, algi, paprati, mahovina i rastavica ne morate uciti, jer to nije ni predavala. (ja to nisam znala pa sam dosta vremena tako izgubila  :wall: )

Odgovara se u sobi na institutu. Ulazi oko 7 ljudi, a dvoje izvlace pitanja i pisu koncept. Kada zavrse prvi kandidat  :) odgovara, dok onaj drugi jos pise. Kada prvi zavrsi dolazi treci da pise, a drugi odgovara itd.

I ako vam ostane vremena, bar procitajte pitanja Klasifikacija i Zastita i ugrozenost samoniklih biljaka. Ovo drugo je doslo meni, a ja nisam imala vremena da ga pogledam, pa sam se izlupala... i ostala ziva!  :)

Pitajte ako vas jos nesto interesuje! Srecno!  :wave:

nancy

svaka cast Bojana!! :pljes: da li znas mozda kako je kod profesora bilo?jel insistira na odredjenim stvarima kao i profesorka? rrrrr,trema trema...

Bojana 153

Ne znam jos uvek kako je kod profesora, ljudi su polagali od 11h danas, ali se nadam
da ce nas sutra Jeca87 obradovati lepim komentarom i jos boljom ocenom!  :)

Cula sam da profesor malo vise paznje posvecuje sistematici, ali i to da je vrlo prijatan
i korektan. Bolje neka se jave oni koji su danas polagali kod njega.

E, da, sad sam se setila! Velika pohvala za asistente koji su nas bodrili i pomagali nam da se opustimo!!!  :pljes:

mushu

Mene je profesorka odusevila...hvala bogu da postavlja ona podpitanja, to stvarno izvuce.... :~

jeca87

Drzite mi palceve! Ja poludeh vise sa ovom botanikom! OFF Boki, mnogo sam se odusevila kad si mi javila kako si prosla. Bravo, carice! :)

Bojana 153

Poludelaaaa za jedan daaaan.... :) Ma ne mozes da verujes koliko sam sinoc histerisala...  :wall:
Ljudi, da biste dobro spremili botaniku treba vam sigurno nedelju dana da bi vam se sve sleglo!
Ucenje na brzaka moze dovesti do psihicke krize...  :K

lycos

jecoo srecno !! :V