Fizicka hemija

Started by hulio_salinas, 20-02-2007, 02:24:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

liki

"Liofobni koloidi u nenaelektrisanom stanju nemaju solvatni omotac koji bi ih stitio od uzajamnog grupisanja pri sudarima i koagulaciji, pa su veoma nestabilni. Liofobne cestice mogu imati istoimeno naelektrisanje i tada pokazuju izvesnu stabilnost, jer se istoimeno naelektrisane cestice odbijaju i teze dolaze na rastojanja pri kojima mogu da se grupisu..." To je sve sto sam ja nasla u kjizi,ali ja ne ucim iz kjige, pa verovatno ima jos nesto. Nadam se da ce ti makar malo pomoci :)

Mili

Ljudi...  :help:

Pitanje iz èvrstog stanja:
Na slajdovima u pitanjima pi¹e da beli i SIVI KALAJ grade metalnu krist. re¹.
A u knjizi da je SIVI KALAJ - NEMETAL i da valjda gradi atomsku re¹etku  :hmm

I da li je ZCK isto ¹to i PCK  :`?

cvetulence

ZCK je zapreminski centrirana, a PCK je povr¹inski centrirana!

whatever

Да ли неко зна, код раствора, последња два графика, шта је тачно крива солидуса а шта крива ликвидуса, пошто на слајду стоји да је, не знам, ABC крива ликвидуса, а те тачке нису обележене на графику нити их има у књизи...  :help2:

lycos

meni takodje tix par posl.slajdova nije jasno..

Mili

Moja greska...
Htela sam da pitam da li je ZCK isto sto i UCK (unutrasnje centrirana)  :`?

kyu_1987

U koliko je sati ispit u nedelju

Sole

josefina87

Quote from: whatever on 21-06-2007, 12:02:07
Да ли неко зна, код раствора, последња два графика, шта је тачно крива солидуса а шта крива ликвидуса, пошто на слајду стоји да је, не знам, ABC крива ликвидуса, а те тачке нису обележене на графику нити их има у књизи...  :help2:
videla sam i ja to.ali to je samo na jednom grafiku!danas mi je na konsultacijam obja¹njavala te grafike i nije spomiinjala te krive,tako da mislim da je najbitnije da skonta¹ u kom delu je koja supstanca,kada grade i kada ne grade jedinjenje!

lycos

ja ne mogu da otvorim a ni skinem ponovo slajdove- virus..
bio je zadatak u vezi vremena poluraspada (radioaktivnost) -zna li neko kako se radi ?

Mili

Dato je vreme poluraspada T1/2=30min
A pitanje je koliko æe neraspadnutih atoma preostati nakon 90 min?
No se na svakih 30min pepolovi.
posle 30 min: No prelazi u 1/2 No
posle 60 min: 1/2 No prelazi u 1/4 No
i posle 90 min: 1/4 No prelazi u 1/8 No
I treba da se zaokru¾i 1/8...

kyu_1987

Da li trebaju da se uce metode za odredjivanje povrsinskog napona i viskoznosti

maax

ja misilim da treba.bolje ti to nauci za svaki slucaj

Sole

zna li neko ako je slucajno bio na konsultacijama, na sta posebno treba obratiti paznju i da li sve sa slajdova moze da nas zadesi? ;-)

josefina87

ba© sve treba..rekla je da æe biti pitanja u kojima æe trebati ne¹to da se objasni i dopi¹e,ali i onih koja æe biti na zaokru¾ivanje..¹to se tièe grafika,rekla je da æe biti ili za obja¹njavanje ili prepoznavanje(kome koja grupa zapadne),ali je rekla da zadataka neæe biti!