Engleski jezik

Started by lycos, 02-03-2007, 07:06:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zabica

ljudi danas smo dobili upravu (citaj prodekana za nastavu) pa ce biti pokusano nesto vezano za taj engleski, makar da se grupe smanje, ali ne alarmirajte, polako i strpljivo su najbolje metode.

ruski i nemacki - nista od toga!
-------------------------------------------------------------------
zanima me da li je neko shvatio kakav ce taj test u petak da bude?

lane

Жабице, мислим да ће бити слична вежбања као што је давала на 'предавањима'...
Рекла је да ће сва ова прошла вежбања ставити на интернет, тако да то може да се погледа...
А главни акценат ставити на термине!

Maja D.

I na prevoðenje struènih termina i reèenica.

lane

Па да, Мајо, то и кажем...
У оквиру тих вежбања која смо радили су и превођење стручних термина и реченица...
Једва чекам тест!  :K :K :K

Maja D.

Veruj mi svi ga ¾eljno i¹èekujemo...

zabica

ok, hvala, nadam se da ce ti termini biti samo u domenu onoga sto smo radili tj. neke normalne a ne da mi da medikamentozno lecenje etc.

mushu

Zeljni smo znanja tog divnog jezika od koga je najdivnija profesorka napravila....ne bih rekla sta....i ubicemo se od ucenja za taj test, naravno da je apsolutno sporedna stvar sto sutradan imamo ispit, a jos sporednija sto mi ustvari nemamo pojma sta smo konkretno od gramatike "ponovili", jer zaboga izgovaranje naziva nekog vremena je isto sto i podsecanje kada se isto upotrebljava.....  :namcor
Da li mi se cini ili je vise od polovine ljudi koji su prisustvovali predavanjima podiglo ruku da se izjasni da ne zeli da slusa taj jezik.....i profesorki to ocigledno nije zabrinjavajuce.... :batina

zabica

uh...koliko smo svi pukli od ovog engleskog... ja ga svrstavam u grupu "bice najteze poloziti"   .blah.

jeca87

Ja se i dalje nadam nekom cudu da necu morati da ucim taj engleski. Je l moze da se uradi nesto da taj ispit ne mora da se da u prvoj godini ili nesto slicno...? (to je za Hulia i Zabicu) Cula sam da moze, samo treba da se urgira...

cvetulence

E sigurno to za ruski i nemaèki?Jer dosta se ljudi izjasnilo da bi slu¹alo drugi jezik!

hulio_salinas

Engleski jezik nam je problem broj jedan. U ponedeljak saljemo spisak zahteva dekanu i prodekanu za nastavu, koji su obecali da ce istog trenutka krenuti u akciju. Ja vas samo molim za strpljenje i nista vise.

Necu nista da vam odgovaram, jer ste me (ne vi konkretno, ali mnoge kolege) napali u hvatali za gusu kao krivca za sve. Ogradicu se od daljih komentara da bih zastitio i sebe i svoje ime. Ako se bude nesto promenilo na bolje (a ubedjen sam da hoce), necete znati ko je odgovoran za to, ali cete sigurno bolje i uciti i raditi.

:wave:

jeca87

Pa daj odgovaraj nam, obavestavaj nas... :)):

shiky

Da,ali zena je ubedjena da sta god ne valja,to je do nas;jednostavno,videla je da smo nastupili sa jednom dozom revolta...i ne shvata da neko nema toliko predznanje,vec jednostavno smatra da smo nezainteresovani... :H

P.S. Uopste ne kapiram sta i kako da ucim za taj test  :hmm  a005

Phenomenon

Ni ja ne znam ni kako ni sta da ucim. Ali tu je uvek osecaj. Jeste da je malo zardjao, ali sta je tu je. Ja cu ici po osecaju pa dokle doguram

zabica

Quote from: Phenomenon on 24-03-2007, 17:32:37
Ni ja ne znam ni kako ni sta da ucim. Ali tu je uvek osecaj. Jeste da je malo zardjao, ali sta je tu je. Ja cu ici po osecaju pa dokle doguram

ovako i ja razmisljam, ali odakle mi osecaj za rec koju cujem prvi put u zivotu, pritom je latinskog porekla i nema bas neko pravilo za gradjenje prideva i priloga. Meni je sve ovo strano...