Knjige

Started by Darker, 08-05-2006, 23:50:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 21 Guests are viewing this topic.

cartman

Teri Pracet - Kosac

Wlada

Тренутно ме интригира опстанак, опсада, херојска одбрана и пад византијског града Филаделфије 1390. у руке Турака.
Дакле, незаобилазни Георгије Острогорски и ремек дело о историји Источног Римског царства - "Историја Византије".

Nightmaster

100 godina samoce - Markes

Al-Jasmina

Smrt trave - Kristofer Dzon
:shock
uvek me privlacio taj naslov,
sad, nakon 5 poglavlja  :ninja:
:ohwell:
najgora stvar u vezi SF-a je to sto je sve to nekako moguce...
Ja kazem da je sf gori horor od horora!

Mashrum

Teri Pračet - Muzika duše, Kosač, Pokretne slike..  :siza:

Sjajne knjige za plakanje od smeha.

Al-Jasmina

Ja sam legenda
:ninja:
ali dobro... :hm
ima specificnu poruku  :hm
Ne pocinjite citanje nocu  :lol: :lol: :lol:

hulio_salinas

Danas pocinjem sa citanjem knjige

"Povratak Kuma"
nastavak price o
porodici Korleone

Mark Vajngardner

Roman zasnovan na likovima porodice Korleone, koje je stvorio Mario Puzo

Godine koje nedostaju u najvecoj sagi o zlocinu svih vremena

Pre trideset pet godina objavljen je Kum, velika amerièka prièa Maria Puza, èime je nepovratno izmenjena popularna kultura. Mark Vajngardner, priznati romanopisac, s romanom Povratak Kuma, nastavlja prièu – pokriv¹i godine koje Puzo nije obradio u svom bestseleru, niti Frensis Ford Kopola u svojim antologijskim filmovima.

Od Njujorka i Va¹ingtona do Las Vegasa i Kube, Povratak kuma predstavlja opèinjavajuæu prièu o amerièkom kriminalnom podzemlju sredinom dvadesetog veka i njenom ukr¹tanju s politièkim, pravnièkim i zabavljaèkim imperijama. Mark Vajngardner daje originalan glas i izgled legendarnim liènostima Marija Puza a istovremeno stvara nekoliko jednako nezaboravnih sopstvenih likova. Povratak kuma se sam po sebi izdvaja kao trijumf – u pripovesti o onome ¹to volimo, za èim ¾udimo i èega se ponekad pla¹imo... porodici.

8) :happy:

P.S. Sestra mi je kupila pre dve nedelje i nije htela da mi da dok ne zavrsim rok.

Enea

Dino Buzzati_La boutique del mistero
Dino Bucati_Prodavnica tajni

Zbirka pripovedaka, koju je sam Bucati priredio dve godine pred smrt, u nadi, kako je sam rekao, da cje ljude upoznati sa najboljim shto je napisao. Mnogi ga porede sa Kafkom, Gogoljem i Borhesom.
" Simbolichno, metaforichno, metafizichko,zagonetno, misteriozno, groteskno, apsurdno, magijsko, dvosmisleno, enigmatichno, gotichno, barokno, alegorichno, elegichno, vradzbinsko, nadrealno, uznemiravajucje, moralistichko, pesimistichno... jednom rechju BUCATI! "

Jednom sam, vracjajucji se sa plaze gvirnula u ovu divotu... falilo mi je 2e da je pazarim.
Od tada je proshlo dosta, i vishe od dosta... Trazila i ne nashla je, i ispitni rokovi..
Hvala, onome koji mi ju je darovao! <3

Preporuchujem.
Izdavach: Libretto

olgica

Da, Prodavnica Tajni je super! Jaojjjj, kakva sam, ja sam skroz zaboravila da vam je preporucim.  :stid:

Enea

:cvet

hajde Ogi neku drugu tog tipa...

ja u poslednje vreme odlepljujem na italijane =))

Darker

Divno je buncati :K :K
meni je najbolja prièa tu o sanatorijumu i poslednja( o devojci koja skaæe sa vrha zgrade)...
Mada, valjalo bi se podsetiti ponekad i ostalih :K

Èitah Poljubac u doba kuliranja, od Zorice Tomiæ... Zanimljivo, prenauèno, ali dobro... Moglo je malo popularnije, ali napravila je neki mix izmeðu nauène studije i popularnog ¹tiva. Poenta je da je kapitalizam egoistièno dru¹tveno ureðenje gde ima malo mesta za ljubav...
Sad èitam Koelja jopen :a

hulio_salinas

"Povratak Kuma"
nastavak price o
porodici Korleone

Mark Vajngardner

Procitao sam je u dahu. Ima oko 580 strana i nisam ni osetio. Neverovatna knjiga.

Kome se svidjaju filmovi Kum I-III, neka obavezno pricita. Ja sam ostao bez teksta. Knjiga koja te tera da poglavlja citas dva puta.

Sve sto se desavalo u godinama koje su filmovima preskocene, nadoknadjeno je u knjizi. Mark Vajngardner je smislio sve sto se desavalo u godinama koje Marko Puzo nije opisao. Toliko je to dobro uradio da necete osetiti da je to drugi pisac.

Uzbudljivo, napeto, nepredvidivo, senzacionalno, genijalno, brilijantno!

Apsolutno neverovatno!!!

:Bog :Bog :Bog

iriss

evo ja trenutno citam Sofijin svet,i to po drugi put.. :bokmal:

suzaa1988

Dama i jednorog- Trejsi Sevalije

philoserbiana

podsetite se pripovetke PILIPENDA,simo matavulj  :a