posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Mikrohidrin  (Read 4684 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Mikrohidrin
« on: 14-03-2010, 21:39:36 »

Mikrohidrin je moćni antioksidans, neutralizator slobodnih radikala stvorenih u organizmu u toku svih biohemijskih i drugih procesa.

Količina slobodnih radikala se povećava sa upotrebom masne hrane, šećera, ulaskom u organizam toksičnih i hemijskih supstanci i zagađenim vazduhom i vodom i zato je Mikrohidrin neophodan ljudima ugroženih reona. Mikrohidrin popravlja osobine bioloških materija koje okružuju ćeliju: pH. površinski napon, elektroprovodljivost, i ima baktericidno dejstvo.

Mikrohidrin pomaže:
- krepljenju opšteg stanja zdravlja
- fektivnoj apsorpciji hranljivih materija
- podizanju opšteg tonusa organizma
- boljem intelektualnom radu
- usporavanju procesa starenja
- neutralisanju slobodnih radikala i tako sprecava pojavu mnogih obolenja

Slobodni radikali
Aktivno nestabilna jedinjenja (imaju na orbiti jedan elektron manjka) nastali pod dejstvom stresa, zagađenja okoline, rada električnih i elektronskih aparata i u raznim biološkim procesima u organizmu.

U organizmu se slobodni radikal se „pridružuje“ stabilnom molekulu i uzima mu jedan elektron pretvarajući ga u slobodan radikal, ali manje aktivan. Ovaj kontinuirani lanac dovodi do oštećenja ćelije i bolesti. U našem se organizmu nalazi određena količina antioksidanata, ali hrana sa povišenom kiselom reakcijom, stres, zagađenje spoljne sredine, naglo povećavaju količinu slobodnih radikala u organizmu, pa smo prinuđeni dodatno uzimati antioksidante sa povišenom efektivnošću.

Kao rezultat naučnih istraživanja pojavio se mikrohidrin, na današnji dan, najmoćniji antioksidant u svetu.

Antioskidanti koji se danas široko primenjuju: vitamin C, E, beta-karotin, selen i OPC (oligo proantocijanidini) koji se dobijaju iz semenki grožđa i kore bora. Svi su oni pojedinačno veliki, složeni molekuli koji bez obzira na veličinu odaju samo jedan elektron.

Najkoncentrisanijim izvorom antioksidantne energije može poslužiti najmanji i najrasprostranjeniji element kosmosa – vodonik (N).

Svaka kapsula mikrohidrina sadrži silicijum dioksid obogaćen vodonikom, koji na svojoj orbiti ima jedan elektron viška. Kako je vodonik najmanji od svih elemenata to svaka kapsula može dati hiljade elektrona, a da se pri tom ne stvaraju novi slobodni radikali, već se raspada na sopstvene supstance, silicijum, kalijum, magnezijum, vodonik i vodu.

Mikrohidrin ima sposobnost strukturisanja vode i tečnosti organizma. Smanjujući površinski napon voda postaje lakše apsorptivna, što doprinosi boljoj hidrataciji ćelija i tkiva.

Primećeno je da je količina vode u ćelijama dece veća nego u ćelijama starijih ljudi, pa tako mikrohidrin, svojim dejstvom, usporava procese starenja organizma (sušenje ćelija).

Mikrohidrin je univerzalni i bezopasni stimulator proizvodnje energije u organizmu. Pri uzimanju mikrohidrina u ćelijama dolazi do aktivnije sinteze adenozintrifosfata – molekule/jedinjenja koja snabdeva energijom sve biohemijske procese ćelija. Ta energija može biti usmerena i na regeneraciju i zarastanje tkiva, normalizaciju procesa razmene materija, borbu s patogenim mikroorganizmima i hroničnim bolestima.
SASTAV:

1 Doza (2 tablete) sadrži:
- mikrohidrin 600 mg (askorbat magnezijuma, kalijum citrat, kalcijum hidroksid, manitol, askorbinska kiselina, limunska kiselina, Silicium dioksid, kalcijum karbonat, magneijum sulfat, suncokretovo ulje)
- pirinčano brašno
NE SADRŽI:

Veštačke konzervante i boje, aromatizatore, so, kvasac, pšenicu i proizvode prerade mleka
DOZIRANJE:

1 – 2 tablete u toku jela

http://www.coral-club-srbija.com/proizvodi/katalog/zdravlje/139/mikrohidrin/


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana