posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Studenstka (cip) kartica!  (Read 24575 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Studenstka (cip) kartica!
« on: 25-08-2006, 14:46:34 »

Prilikom podnošenja dokumentacije za smeštaj u studentske domove, studenti I godine će istovremeno podnositi i zahtev za izradu studentske kartice, koja je neophodna za korišćenje usluga ishrane i smeštaja u objektima Studentskog centra «Beograd» i koja je istovremeno međunarodna studentska i učenička identifikaciona kartica koja predstavlja zvaničan dokument, tj. potvrdu da je osoba student.


Podnošenjem zahteva za izradu Studentske kartice, studenti I godine dobijaju paket koji sadrži: Studentsku karticu, Informator Studentskog centra «Beograd», zahtev za izradu Studentske kartice, prijavu na konkurs za smeštaj, godišnju članarinu ISIC ( međunarodno priznata studentska identifikacija, sa nizom popusta za studente u zemlji i inostranstvu).


Studenti će biti fotografisani na licu mesta.

Za izdavanje Studentske kartice potrebni su:
- lična karta
- indeks sa upisanim zimskim semestrom (na uvid)
- popunjen zahtev za izdavanje Studentske kartice
- priznanica o uplati.


Posebne pogodnosti koje Studentski centar &laquo;Beograd&raquo; nudi studentima, jeste mogućnost opredeljenja za omladinsku karticu EURO<26.
<a href="http://www.sc.org.yu/vesti.php?id=102" rel="nofollow">Izvor[/url]Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #1 on: 29-08-2006, 20:31:44 »
STUDENTSKA KARTICA

 


       
Ono što je novo u Studentskom centru &laquo;Beograd&raquo;, jeste jedan sasvim novi pristup, jedinstven u Evropi, u korišćenju usluga i izmirenju obaveza studenata korisnika koji se ogleda uvođenjem Studentske identifikacione kartice od školske 2004/05 godine. Ovime smo doprineli znatno boljoj organizaciji jednog velikog sistema kao što je Studentski centar &laquo;Beograd&raquo;, izbacivši iz upotrebe brojnu dokumentaciju kao što su studentski karton, abonentska knjižica, papirni bonovi itd. Od ove školske godine Studentska kartica se koristi i kao Zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici. Pored mnogobrojnih podataka koji su od važnosti kako za Studentski centar &laquo;Beograd&raquo;, tako i za Studentsku polikliniku, kartica će nositi i podatak o obavljenom zdravstvenom pregledu koji je neophodan preduslov za useljenje u studentski dom.

Još uvek neznate šta je Studentska kartica?
Studentska kartica je višegodišnja kartica koja se koristi za potrebe studenata, ishranu, smeštaj, kao legitimacija u okviru Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo; i kao Zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici. Studentska kartica, kao jedinstvena kartica, se istovremeno koristi i kao domska, abonentska kartica i kao zdravstveni karton.


Možete li Vi da je posedujete?
Pravo na izdavanje Studentske kartice imaju svi studenti koji koriste usluge Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo;.


Zanima li Vas šta sve sadrži ova kartica?
Lični podaci, podaci o studiranju, stanovanju, ishrani, elektronski novčanik za svakog studenta, podatak o obavljenom zdravstvenom pregledu, sastavni su elementi svake kartice.


Pitate se čemu služi ova kartica?
Studentska kartica predstavlja potvrdu da je student zadovoljio uslov korišćenja usluga Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo;, koje uključuju:
- Uslugu ishrane. Elektronski bonovi se mogu kupiti na blagajnama u domovima i restoranima, pri čemu se kupljeni bonovi mogu koristiti u bilo kom restoranu. Prilikom kupovine bonova važi pravilo da se bonovi do 20-og u mesecu kupuju po dekadama, a od tog datuma se mogu kupovati pojedinačno. Bonovi kupljeni u jednom mesecu se ne mogu preneti u naredni mesec. Od 27-og u mesecu počinje prodaja bonova za naredni mesec.
- Uslugu smeštaja. Studentska kartica se koristi za identifikaciju u studentskim domovima, useljenje/iseljenje iz doma, zaduživanje domskog inventara, plaćanje smeštaja i ostalih administrativnih troškova vezanih za smeštaj. Stanarina se plaća do svakog 10-og u mesecu. Ako dođe do produženja termina (usled praznika, raspusta,...), studenti će biti obavešteni.
- Elektronski novčanik za potrebe novčanih transakcija u okviru Ustanove.
- Zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici.


Šta je potrebno za izdavanje Studentske kartice?
Potrebni su:
1. lična karta
2. indeks sa upisanim zimskim semestrom (na uvid)
3. popunjen zahtev za izdavanje kartice
4. priznanica o uplati za potrebe izrade kartice


Izgubili ste Vašu karticu, oštetili ste je ili ona jednostavno ne funkcioniše. Šta učiniti?
Za svaki problem vezan za Studentsku karticu obratiti se Računskom centru koji se nalazi u ul. Svetozara Markovića 56 u zgradi Direkcije Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo;, ili na telefon 011/3637-299.
Procedura je sledeća (što ćete čuti i od zaposlenih u Računskom centru):

1. Kad izgubite karticu - U najkraćem vremenskom periodu prijaviti nestanak lično (opet Računskom centru), čime se kartica stavlja van upotrebe. Ovako isključena kartica onemogućava svaku zloupotrebu. Student dobija privremenu karticu-bez fotografije na njoj ali sa kompletnim studentovim podacima. Tako izdata privremena kartica je važeća 30 dana od datuma izdavanja. Prilikom podizanja privremene kartice student plaća depozit u iznosu od 1000,00 dinara. Vremenski period od 30 dana pruža mogućnost studentu da pronađe svoju karticu. U slučaju da je pronađe, vrši se povraćaj celokupnog iznosa depozita. U suprotnom student je dužan da oglasi broj izgubljene kartice (koji se obično nalazi na strani overenog semestra u indeksu) nevažećim u Službenom glasniku (Nemanjina 22-zgrada Ministarstva), a potom da dođe u Računski centar gde će mu biti izdata nova duplikat kartica, pri čemu se zadržava prethodno uplaćen depozit.
2. Kad fizički oštetite karticu – U ovom slučaju izrađuje se nova identična kartica kao prethodna. Prilikom izrade ovakve kartice student plaća iznos prema važećem cenovniku.
3. Kartica ne funkcioniše – ne pojavljuju se podaci na monitoru prilikom ubacivanja kartice u čitač kartice, nemogućnost upisivanja ili skidanja elektronskih bonova sa kartice. Usled ovakvih ili sličnih problema studentu se dodeljuje privremena kartica na kratak vremenski period dok se neispravna kartica ne stavi u funkciju. Na ovaj način izdata privremena kartica se ne plaća. O funkcionalnosti vaše kartice student će biti obavešten telefonom od strane zaposlenih u Računskom centru.


Posebne pogodnosti(euro<26 i ISIC kartica...2 in 1)
Saradnja Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo; i Organizacije EURO<26/ ISIC, nastavlja se i ove školske godine.


EURO<26 kartica vam omogućava bezbroj popusta i beneficija u zemlji i inostranstvu!
EUROPEAN YOUTH PORTAL (partner EURO<26) vam omogućava pristup svim bitnim informacijama vezanim za omladinu na evropskom nivou.
Uz karticu se dobija i brošura sa spiskom svih popustodavaca u zemlji i spisak svih EURO<26 predstavništva u inostranstvu!
EURO<26 omladinskom karticom dobijaš i Zepter osiguranje kao i posebne pogodnosti prilikom izdavanja platnih kartica pojedinih banaka.


ISIC (International Student Identity Card) je međunarodna studentska i učenička identifikaciona kartica koja predstavlja zvaničan dokument, tj. potvrdu da je osoba student.
Sve informacije o ISIC karticama, kao i o trenutnim popustima u zemlji i inostranstvu mogu se dobiti na sajtu www.isic.org


Imate karticu, treba da znate i ovo:
- Student je dužan da na zahtev ovlašćenog lica Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo; pokaže karticu.
- Student koji ošteti karticu snosi troškove izdavanja nove.
- Strogo je zabranjeno davati karticu drugome na korišćenje ili koristiti se tuđom karticom. U slučaju zloupotrebe, kartica se oduzima privremeno ili trajno.

  

Offline Masha

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 2339
 • Gender: Female
 • Budi gospodar svoje volje, sluga svoje savesti.
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #2 on: 03-09-2006, 22:10:38 »
Zna li neko gde se kupuje taj zahtev za izdavanje kartice? Mene je par brucosa to pitalo ali ja ovde citam i vidim da oni taj zahtev treba da predaju kada konkurisu za dom pa da li se i taj zahtev kupuje U domu Karaburma prilikom konkursa ili negde drugo?

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #3 on: 03-09-2006, 22:17:46 »
Mislim u domu

Pobogu Masho, sto ne citas, lepo pise
Quote
Podnošenjem zahteva za izradu Studentske kartice, studenti I godine dobijaju paket koji sadrži: Studentsku karticu, Informator Studentskog centra "Beograd"zahtev za izradu Studentske kartice, prijavu na konkurs za smeštaj, godišnju članarinu ISIC ( međunarodno priznata studentska identifikacija, sa nizom popusta za studente u zemlji i inostranstvu).

« Last Edit: 03-09-2006, 22:21:10 by Bred »

Offline Masha

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 2339
 • Gender: Female
 • Budi gospodar svoje volje, sluga svoje savesti.
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #4 on: 03-09-2006, 23:39:42 »

Šta je potrebno za izdavanje Studentske kartice?
Potrebni su:
1. lična karta
2. indeks sa upisanim zimskim semestrom (na uvid)
3. popunjen zahtev za izdavanje kartice
4. priznanica o uplati za potrebe izrade kartice

Brede, sve sam ja lepo procitala, ali me zanima gde se taj zahtev kupuje-da li se kupuje prilikom predaje dokumenata u domu kao sto se kupuje i prijava za dom ili se treba kupiti negde drugo i odneti popunjen tamo, a to nisam nasla nigde da pise.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #5 on: 04-09-2006, 02:20:33 »
Da, mislim da se sve to kupuje u domu. Sad pitanje je moze li u bilo kom domu ili samo na Karaburmi. Treba nazvati studenstki centar...

edit: na sajtu studenstkog centra doslovno pise "Na Karuburmi podnosite i zahtev za izradu Studenstke kartice... "
« Last Edit: 04-09-2006, 03:21:22 by Bred »

Offline nasty girl

 • Verna Grobarka
 • Daktilograf pocetnik
 • ***
 • Posts: 4230
 • Gender: Female
 • P*A*R*T*I*Z*A*N
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #6 on: 26-09-2006, 19:10:35 »
koliki su troskovi izrade nove kartice(sve ukupno i sa zahtevom za izdavanje iste)? :hm :hm :hm :hm

Offline Masha

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 2339
 • Gender: Female
 • Budi gospodar svoje volje, sluga svoje savesti.
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #7 on: 26-09-2006, 23:02:01 »
1600 din.

Offline Vampire 666

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1868
 • Gender: Male
 • Ja sam takav, ja to želim, a vas neka đavo nosi!!!
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #8 on: 26-09-2006, 23:12:52 »
au!...a koliko je obnova?

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #9 on: 27-09-2006, 12:05:05 »
Obnova cega?

Offline Vampire 666

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1868
 • Gender: Male
 • Ja sam takav, ja to želim, a vas neka đavo nosi!!!
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #10 on: 27-09-2006, 12:43:09 »
ma ne obnova nego produzenje cip kartice. video sam prosle godine da na onom obrazcu biramo da li vadimo novu ili produzavamo staru.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #11 on: 27-09-2006, 12:49:05 »
Za produzavanje je neka mala kinta, tipa ~200din.

Offline hulio_salinas

 • GodFather
 • Magistar daktilografije
 • ***
 • Posts: 5122
 • Gender: Male
 • Don Michael Corleone
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #12 on: 06-10-2006, 19:19:18 »
e ljudi bio sam danas do studenjaka... podneo sam zahtev i sve je ok... uopšte nije komplikovano kao što je u prvi mah izgledalo...

nego... čuli ste za euro26? znam da jeste...

e sad: moje pitanje da li stvarno studenti imaju neke pogodnosti sa njom? dajte nešto iz ličnog primera... GSP, pozorišta, ... bilo šta? je l' neko priznaje tu karticu?

hvala

Offline Masha

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 2339
 • Gender: Female
 • Budi gospodar svoje volje, sluga svoje savesti.
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #13 on: 06-10-2006, 22:33:14 »
Pa, Hulio, naravno da nije komplikovano kada sam ti ja sve lepo objasnila  :wink:

Offline hulio_salinas

 • GodFather
 • Magistar daktilografije
 • ***
 • Posts: 5122
 • Gender: Male
 • Don Michael Corleone
Odg: Studenstka (cip) kartica!
« Reply #14 on: 06-10-2006, 22:34:16 »
hvala ti masho... oduvek si bila pravi prijatelj...

nisam ni sumnjao u tvoje reči...!!!

dugujem  :cvet

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana