posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Može li se "progutati" neverstvo?  (Read 4500 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Može li se "progutati" neverstvo?
« on: 04-05-2010, 17:56:58 »

Može li se posle otkrivenog ili priznatog neverstva ostati zajedno, može li prevareni partner oprostiti i zaboraviti neverstvo i nastaviti porodični život ili ozbiljnu, trajnu vezu?

Bračni savetnici i psiholozi ukazuju da je bol zbog izigranog poverenja često toliko snažan da je potpuno nevažno da li je neverstvo počinjeno koliko juče ili se dogodilo godinama ranije.

Konačno pitanje koje postavljaju parovi koji su prošli kroz neverstvo jednog partnera ili je ono bilo obostrano: može li se bez ozbiljnih posledica preživeti prevara, potpuno oporaviti od stresa i ostati zajedno?

Stručno mišljenje o nečemu što ne samo da može da razori brak već ostavi posledice i na razvoj dece londonski list "The Sun" zatražio je od doktorke Suzan Kvilijam, poznate britanske savetnice za bračne probleme i seks terapeutkinje.

"Ovo su pitanja s kojima se susrećem svakog dana ali odgovor jednostavno ne može biti direktan - DA ili NE. Tačno je da se neverstva događaju iz različitih razloga ali, generalno, povod za njih su dosada, ispraznost, nesporazumi i nezadovoljstvo seksualnim odnosima. Nešto je na trenutak nedostajalo, bilo zapostavljeno je ili zaboravljeno u odnosima" - smatra Kvilijanova.

Po njenom mišljenju, u nekim slučajevima možda je reč o samom odnosu pre nego o nekom faktoru unutar unutar veze. Ali u drugim slučajevima, što je i najčešće, reč je o jednom jedinom razlogu - uglavnom odsustvu pažnje, komunikacije ili seksa.

"Veliki broj muškaraca zastrani kad im se rodi beba ili je supruga ili partnerka trudna zato što, na primer, instiktivno osećaju potrebu da podsete da su još uvek muškarci. U drugim slučajevima, parovi ne nalaze vreme da duže budu zajedno čime se gubi bliskost i "topi" intimnost" - ocenjuje gospođa Kvilijan.

nastavak -> http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=426166


Offline dirigent

 • Extra forumas
 • *
 • Posts: 978
 • Gender: Male
Odg: Može li se "progutati" neverstvo?
« Reply #1 on: 25-05-2010, 20:26:00 »
razlozi , razlozi.... To povezivanje sa razlozima mi se sve vise cini kao prvorazredna glupost.
       Nema razloga ,jednostavno se dogodi.Kada bi to uzeli za objasnjenje , mirno bi spavali i oni prevareni i oni koji varaju. Paradoksalno ali istinito.

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana