posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Hrvatska vlast namerava da oduzme a potom potopi zemlju manastiru Krka!  (Read 4439 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vucko81

  • Redovan clan
  • *
  • Posts: 132
  • Gender: Male

Hrvatska vlast namerava da oduzme a potom potopi zemlju manastiru Krka!

BEOGRAD - Uprava pravoslavnog manastira Krka u Hrvatskoj izrazila je danas neslaganje sa odlukom hrvatskih vlasti o oduzimanju zemlje u vlasništvu tog manastira.


"Ovim tekstom želimo da izrazimo svoja neslaganja sa dosadašnjom politikom prema crkvama i manastirima i pravoslavnim Srbima od strane vlasti koja bi trebalo da se prema svakom građaninu jednako odnosi", navodi uprava manastira Krka, koji se nalazi tri i po kilometra istočno od Kistanja, u kanjonu reke Krke.

Eparhija dalmatinska Srpske pravoslavne crkve i manastir Krka dobili su nedavno rešenje o oduzimanju zemlje koja je u vlasništvu manastira, a isto rešenje dobila je i crkvena opština Markovac, čija se zemlja nalazi blizu manastira Krka, piše u saopštenju manastirske uprave.

Navedena imovina, kako je saopšteno, biće oduzeta u korist firme "Knauf d.o.o." koja će nakon eksploatacije potopiti zemljište. "Manastirske kuće u Kistanjama su razrušene, u njima niko ne živi, ali nijedan pokušaj da ih dobijemo nazad nije urodio plodom", navodi se u saopštenju.
« Last Edit: 30-12-2007, 10:18:26 by vucko81 »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana