posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Biohemijska dijagnostika - akademska specijalizacija  (Read 3888 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pexualis

 • Redovan clan
 • *
 • Posts: 136
 • Gender: Male
  • facebook

Pozdrav svima. Kao neko ko upravo pohađa ovu akademsku specijalizaciju, želim da je preporučim svim kolegama. Predavanja su obično svakog drugog vikenda, traju 4-6 sati. Na svakom predavanju dobijamo puno kvalitetnog materijala iz domaće i strane literature. Ne uči se sve to za ispite, ali je veoma korisno imati. Meni lično, ova specijalizacija je puno pomogla u svakodnevnom radu u laboratoriji, i značajno unapredila moje praktično znanje, iako se ova specijalizacija bazira na teoriji, uz dosta primera iz kliničke prakse, ali bez praktičnih vežbi. Nakon tri semestra, položenih 9 ispita i specijalističkog rada, stičete zvanje spec. biohemijske dijagnostike. Najveća prednost ove specijalizacije, pored zaista velikog znanja koje ćete steći uz pomoć odlično koncipiranih predavanja, i materijala koje ćete dobiti, jeste to da se ovi položeni ispiti, i specijalistički rad priznaju na zdravstvenoj specijalizaciji, koju ćete možda dobiti jednog dana. Ali pošto je poslednjih godina broj zdravstvenih specijalizacija koje država daje značajno manji, i možda ćete na ovu specijalizaciju čekati mnogo godina, ova akadamska spec. je prava stvar da nešto pametno završite u međuvremenu, a uz to i puno toga obnovite i naučite. A jednog dana, ako vas zdravstvena ustanova u kojoj radite uputi na zdravrstenu specijalizaciju iz Medicinske biohemije, biće vam daleko lakše, jer ćete već imati položen veći deo ispita, i spec. rad. Puno sreće svima u daljoj karijeri.


Offline pexualis

 • Redovan clan
 • *
 • Posts: 136
 • Gender: Male
  • facebook
Odg: Biohemijska dijagnostika - akademska specijalizacija
« Reply #1 on: 17-09-2013, 12:26:55 »
Pozdrav svima. Kao neko ko upravo pohađa ovu akademsku specijalizaciju, želim da je preporučim svim kolegama. Predavanja su obično svakog drugog vikenda, traju 4-6 sati. Na svakom predavanju dobijamo puno kvalitetnog materijala iz domaće i strane literature. Ne uči se sve to za ispite, ali je veoma korisno imati. Meni lično, ova specijalizacija je puno pomogla u svakodnevnom radu u laboratoriji, i značajno unapredila moje praktično znanje, iako se ova specijalizacija bazira na teoriji, uz dosta primera iz kliničke prakse, ali bez praktičnih vežbi. Nakon tri semestra, položenih 9 ispita i specijalističkog rada, stičete zvanje spec. biohemijske dijagnostike. Najveća prednost ove specijalizacije, pored zaista velikog znanja koje ćete steći uz pomoć odlično koncipiranih predavanja, i materijala koje ćete dobiti, jeste to da se ovi položeni ispiti, i specijalistički rad priznaju na zdravstvenoj specijalizaciji, koju ćete možda dobiti jednog dana. Ali pošto je poslednjih godina broj zdravstvenih specijalizacija koje država daje značajno manji, i možda ćete na ovu specijalizaciju čekati mnogo godina, ova akadamska spec. je prava stvar da nešto pametno završite u međuvremenu, a uz to i puno toga obnovite i naučite. A jednog dana, ako vas zdravstvena ustanova u kojoj radite uputi na zdravstvenu specijalizaciju iz Medicinske biohemije, biće vam daleko lakše, jer ćete već imati položen veći deo ispita, i spec. rad. Puno sreće svima u daljoj karijeri.
« Last Edit: 17-09-2013, 12:29:40 by pexualis »

Offline vukcevicb

 • Padobranac
 • *
 • Posts: 2
Re: Biohemijska dijagnostika - akademska specijalizacija
« Reply #2 on: 15-10-2014, 18:14:44 »
Pozdrav!

Koje su mogucnosti zaposlenja nakon zavrsene specijalizacije? Da li mozes da vodis svoju laboratoriju?

Trenutno radim u apoteci, ali mi je ovo jako interesantno kao nesto sto bih radila u buducnosti.

Koliko mora obimno da se uci za ispite? :)

Hvala unapred na odgovoru!  :wink:

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana