posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Zakon izvlači firme iz blokade  (Read 4467 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Zakon izvlači firme iz blokade
« on: 22-11-2009, 22:02:03 »

Izvor: B92
Beograd -- Izmene Zakona o platnom prometu mogle bi početkom naredne godine iz blokade da izvuku više hiljada firmi.

Narodna banka Srbije radi na izmenama Zakona o platnom prometu na osnovu koga bi se uveo javni registar menica i ovlašćenja, jer su postojeći problemi sa menicama počeli da ugrožavaju normalno poslovanje. Ako nova zakonska rešenja početkom naredne godine počnu striktno da se primenjuju, iz blokade će, zbog nenaplativih dugova, izaći više hiljada firmi.

Samo na finansijskom tržištu Srbije menica i beli, čisti, papir mogu da znače isto. Popunjena i overena menica kao garancija naplate duga često ima snagu praznog lista hartije, jer puštanje menice kao garancije, ne znači i naplatu.

Oko 17 i po hiljada firmi u Srbiji je blokirano jer menice, sa svim potpisima i pečatima, jednostavno nisu naplative. Ukupan iznos koji se potražuje dostigao je 92 milijarde dinara.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=22&nav_category=9&nav_id=394033


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana