posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: SSMF Banja Luka  (Read 8636 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline frckica-j

 • Moderator
 • Ultra mega giga forumas
 • ***
 • Posts: 1369
 • Gender: Female
SSMF Banja Luka
« on: 08-11-2008, 19:16:17 »

САВЕЗ СТУДЕНАТА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У БАЊОЈ ЛУЦИ

ССМФ ДАНАС

Данас је ССМФ организација чији је основни циљ заштита права и интереса студената сва четири смјера Медицинског факултета и побољшање услова студирања. ССМФ се може похвалити чињеницом да важи за најорганизованији и најјачи Савез на овим просторима, да су наши чланови иницијатори и оснивачи Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, да студентима МФ помажемо да посјећују конгресе и семинаре широм свијета, итд.
Поред тога ССМФ ради и на анимирању студената омогућавајући им да се укључе и активно дјелују кроз шест секција, тако да данас има око 5000 чланова од чега је преко 100 активних чланова.

СТРУКТУРА ССМФ

Највиши управљачки орган ССМФ-а је Скупштина ССМФ чији се чланови бирају из редова студената Медицинског факултета на период од годину дана.
Надзорни одбор је контролни орган ССМФ-а  који има потпуни увид у све службене акте ССМФ.
Предсједник и подпредсједник ССМФ-а имају улогу представљања Савеза у контактима са другим организацијама, координирању рада органа ССМФ и улогу у контроли финансија ССМФ-а.
Генерални секретар ССМФ-а је задужен за административно-техничке послове, контролу финансија и архиве ССМФ.
Студенти продекани се бирају из редова чланства ССМФ и представљају ССМФ у Наставно-научном вијећу Медицинског факултета, највишем органу МФ-а.
Извршни одбор је тијело које се брине о свим текућим пословима и задацима ССМФ-а и спровођењу одлука Скупштине ССМФ. То је највиши управљачки орган ССМФ између два засједања Скупштине.
Поред горе наведених органа, унутар ССМФ дјелују и различите секције и радне групе које се формирају од заинтересованих чланова ССМФ кад се за њих јави потреба или сами чланови покажу интересовање.

Тренутно наведене функције обављају:
Предсједник ССМФ: Саша Марковић
Подпресједник ССМФ: Илија Рамић
Генерални секретар: Небојша Мандић
Предсједник Скупштине: Радомир Јеркић
Студенти продекани:
-   општи смјер: Сузана Шипка
-   стоматологија: Ненад Срдић
-   фармација: Ана ГолићСЕКЦИЈЕ ССМФ


1.   СЕКЦИЈА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА (СУР)
СУР је основана у јесен 2007. године са циљем да кроз активно учешће у невладином сектору обезбједи просперитет ССМФ. Основна активност ове секције је писање и реализација пројеката који су у вези са јавним здравством, цивилним друштвом и демократијом, а поред тога ради и на едукацији свих чланова ССМФ-а кроз учешће на различитим курсевима, семинарима и тренинзима. Чланови СУР-а су по службеној дужности сви чланови Извршног одбора и сви координатори ССМФ, али и сви они студенти који су вољни да својим знањем и радом допринесу напредку ССМФ и МФ.
Координатор: Владимир Врањеш        E-mail: [email protected]

2.   СЕКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА (СЦК)
СЦК је основана 2004. године да би се студентима Медицинског факултета пружила прилика да науче правилно пружати прву помоћ. Временом је ова секција јачала и данас броји око 100 чланова, десетак инструктора прве помоћи, реалистичког приказа повреда, стања и обољења, репродуктивног здравља и безбједности и спасилаштва на води. Само у претходној школској години едукацију из прве помоћи прошло је око 150 студената. Најбољи полазници сваке године учествују на градском, републичком и државном такмичењу гдје су по приказаном знању ван конкуренције.
Годишње се орданизује седам циклуса едукације, а ко је заинтересован може се пријавити у просторијама ССМФ.
Координатори: Сандра Ковачевић и Бојан Ђекић

3.   ЖУРНАЛИСТИЧКА СЕКЦИЈА (ЖС)
ЖС је поново почела са радом у јулу 2007. године.Секција концентрише свој рад првенствено на „Лимфи“, часопису студената Медицинског факултета. Часопис излази једном у семестру и до сада су објављена два броја. Лимфа има концепт студентског часописа, што укључује текстове о активностима Савеза, студентску проблематику, актуелности са универзитета, итд. Секција има шеснаест сталних чланова са још десетак спољних сарадника међу којима има студената, координатора других секција, професора са МФ, као и љекара из бањалучког КБЦ-а. 
Сви заинтересовани за рад у овој секцији могу се јавити у просторијама ССМФа или на мејл.
Координатор: Јелена Малиновић        E-mail: [email protected]                   

4.   СЕКЦИЈА ЗА НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИ РАД (СНИР)
СНИР је послије дуже паузе почео са радом у јуну 2006. године и данас броји двадесет чланова. Током свог рада остварено је мноштво запажених резултата међу којима издвајамо:
-   Љекарска торба у теренским условима (освојена златна плакета на Иносту младих Бања Лука 2006 и Сајму иноватора Будимпешта)
-   Quantitative mathematics (allometric) analysis of relationship between sella turcica and sphenoidal sinus (Први конгрес српског анатомског друштва Нови Сад)
-   Рани утицаји на мотивацију и стваралаштво Николе Тесле и примјена Теслиних високофреквентних струја у медицини
-   Оригинално научно остварење - Експонат костура шаке
Координатор: Илија Барош        E-mail: [email protected]

5.   СПОРТСКА СЕКЦИЈА (СС)
СС је основана 2000. године и данас броји око 80 чланова у седам подсекција (спортова): фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, атлетика, тенис и шах. Екипе су учетвовале на бројним такмичењима, међу којима се посебно истичу Универзијаде и Медицинијаде. Најтрофејнији спортови су атлетика и шах.
Сви они који то желе, могу да се учлане у просторијама ССМФ у једну од секција.
Координатор: Северин Дуновић

6.   ИНФОРМАТИЧКА СЕКЦИЈА (ИС)
Информатичка секција је основана 2006. године и првенствено се бави одржавањем рачунара и рачунарске опреме СССМФ, те тако омогућава свим студентима, нарочито активним члановима ССМФ да неометано обављају своје активности. такође секција се бави и ажурирањем интернет презентације ССМФ. Током претходних година чланови секције су одржавали и едукације из CorelDRAW, а у плану је да се овакве и сличне активности наставе и у будућности.
Сви они који желе да радом допринесу даљем развоју ове секције, могу да се учлане у просторијама ССМФ.
Координатор: Александар Стојаковић
« Last Edit: 11-11-2008, 20:19:29 by frckica-j »


Offline frckica-j

 • Moderator
 • Ultra mega giga forumas
 • ***
 • Posts: 1369
 • Gender: Female
Odg: SSMF Banja Luka
« Reply #1 on: 22-03-2009, 14:24:15 »
OBAVJEŠTENJE    

Obavještavamo sve studente Medicinskog fakulteta da će u ponedeljak ( 23.03.) u 19h  u amfiteatru Medicinskog fakulteta na novoj lokaciji biti održan sastanak studenata  sa predstavnicima Studentskog parlamenta gdje će biti razgovora o stanju i reformama u visokom obrazovanju,  bolonjskom procesu i drugim aktuelnim studentskim temama.           

Pozivamo sve studente da prisustvuju ovom sastanku.                 

Offline rodić

 • Elitni clan
 • **
 • Posts: 254
 • Gender: Female
 • rodić
Odg: SSMF Banja Luka
« Reply #2 on: 14-05-2009, 15:06:14 »
ĆAO!POZDRAV ZA BANJA LUKU!IMAM JEDNO PITANJE AL NIJE U VEZI SA FARMACIJOM,A TO JE:KAKO LJUDI,STUDENTI IZ SRBIJE DA SE INFORMIŠU O PONUDAMA ZA POSAO U REPUBLICI SRPSKOJ?KONKRETNO,MOJA SESTRA JE ZAVRŠILA BIOLOŠKI FAKULTET U BEOGRADU(smer embriologija i histologija) I ZANIMA JE KAKVE SU PONUDE ZA POSAO U NPR.BANJA LUCI,BIJELJINI?kako to može da sazna i gde?ako ima neko neku informaciju.hvala.POZDRAV!

Offline gwendolina88

 • Padobranac
 • *
 • Posts: 1
Odg: SSMF Banja Luka
« Reply #3 on: 30-03-2010, 22:14:01 »
noviji sam član na forumu i studuram u banjoj luci. zanimaju me informacije za ovogodišnju medicinijadu, pa ako bilo ko ima kakve vijesti, voljela bih da napise. da li ikakvu prednost imaju studenti članovi nekih sekcija, kako to govore naokolo studenti i da li studenti koji su u sportskim sekcijama idu free na ta putovanja :H prilično sam zagrijana za to ove godine ali o tom potom... :roll: hvala unapred

Offline bozana

 • Redovan clan
 • *
 • Posts: 210
 • Gender: Female
Odg: SSMF Banja Luka
« Reply #4 on: 01-04-2010, 23:52:30 »
Svugdje mozes da se zaposlis ako imas vezu.

Offline frckica-j

 • Moderator
 • Ultra mega giga forumas
 • ***
 • Posts: 1369
 • Gender: Female
Odg: SSMF Banja Luka
« Reply #5 on: 03-04-2010, 20:25:39 »
Gvendolina, ne znam tačno. Mogu se raspitati. Ili ću pokušati da ti nađem e-mail na koji da se raspitaš i sama. Znam da koordinatori sekcija sigurno idu besplatno, a za ostale ne znam. Raspitam se pa ti javim!  :jub:

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana