posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Optimizam stub uspeha  (Read 2019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Optimizam stub uspeha
« on: 31-05-2014, 18:29:04 »

 Ž.P. | 

  Osobe sa pozitivnim stavom prema životu su zdravije, uspostavljaju bolje odnose sa drugima, više zarađuju i lakše i brže napreduju u karijeri, tvrdi američki psiholog Martin Seligmen

DA li se ponekad pitate zašto neki ljudi tako lako grade karijeru dok drugi godinama tavore na istom poslu, iako bi rado mnogo šta promenili? Uvreženo je mišljenje da su oni koji brzo napreduju verovatno pametniji i talentovaniji od ostalih, ali i da uživaju veću podršku uticajnih moćnika.

Istina je, međutim, nešto drugačija. Američki psiholog Martin Seligmen tvrdi da oni poseduju još jednu osobinu koja je apsolutni preduslov za uspeh u životu: optimizam. On ističe da su osobe sa pozitivnim stavom prema životu zdravije, da uspostavljaju bolje odnose sa drugima, da više zarađuju i lakše i brže napreduju u karijeri. Stoga, ukoliko želite i vi da napredujete, a po prirodi niste preterani optimista, potrudite se da što pre naučite i prihvatite neke od ovih zdravih, pozitivnih i optimističkih stavova.


nastavak -> http://novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:493561-Optimizam-stub-uspeha


 


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana