posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Naj鑕规e gre筴e u intervjuu i kako ih izbe鎖  (Read 3437 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Naj鑕规e gre筴e u intervjuu i kako ih izbe鎖
« on: 19-05-2011, 17:34:09 »

Autor: H. R.

Kakvim 鎒te pona筧njem ostaviti lo utisak kada odete na razgovor sa potencijalnim poslodavcem? To je poslednji korak pred zapo筶javanje i 鑕sto poni箃i sve prethodno dobro izvedene korake gre筴om samog kandidata. Nemojte se lako vajkati izgovorom da je uvek neko drugi kriv. Veze su apsolutno va緉e, ali privatni poslodavci uvek tra緀 najbolji mogu鎖 kadar (dodu筫 za 箃o manje para, ali zar to nije prirodno). Pazite na nijanse koje mogu da budu odlu鑥ju鎒!


Intervju za posao


Ubrzanost ili usporenost

Ubrzani govor na intervjuu za posao mo緀 na va筫g sagovornika da ostavi lo utisak jer ne鎒 imati priliku da koncentrisano prati va筫 izlaganje. Ukoliko govorite suvi筫 brzo, svom potencijalnom poslodavcu ne ostavljate dovoljno vremena da obrati pa緉ju na neke bitne 鑙njenice. Jednako tako usporeni govor mo緀 da izazove dosadu, a samim tim i nezainteresovanost za va筫 izlaganje.

Rastresenost
Rastresenost prilikom razgovora ukazuje na va箄 nepripremljenost ili tremu. Poslodavcu morate da poka緀te koliko ste dobri!
Odvojite pola sata i pripremite se za razgovor. Nema razloga da budete preterano nervozni. Intervju mo緀 biti ugodno iskustvo ako mu pristupite kao prilici koja vam je pru緀na kako biste izlo緄li prednosti koje znate da imate.

Nametljivost ili ravnodu筺ost

Preporu鑜jivi su odre餰na doza samopouzdanja i siguran nastup. Me饀tim, suvi筫 nametljiv stav utica鎒 negativno na stvaranje celokupne slike o vama. S druge strane, va筧 ravnodu筺ost sagovorniku 鎒 ocrtavati osobu ne previ筫 zainteresovanu za dobijanje posla. Zato poku筧jte da na餰te pravu meru i date do znanja da ste prava osoba za taj posao!

Neiskrenost
Izno筫nje 鑙njenica iz va筫g 緄vota koje se ne podudaraju s onima napisanim u poslovnoj biografiji bi鎒 znatno ve鎖 minus nego da odmah iznesete istinite. Ponekad 鎒 neznanje ili nedovoljno iskustvo biti manje ograni鑑vaju鎖 faktor u dobijanju posla od izno筫nja neke neistinite 鑙njenice. Kako se vi pripremate za razgovor poku筧vaju鎖 da saznate 箃o vi筫 o budu鎒m poslodavcu, jednako tako i on poku筧va da sazna 箃o vi筫 o vama. Najmanje 鎒te pogre筰ti ako jednostavno budete ono 箃o jeste.

Neurednost
Iako odelo ne 鑙ni 鑟veka, va筰 sagovornici obi鑞o imaju tek nekih desetak minuta za stvaranje slike o vama i dono筫nje kona鑞e odluke. Tada je prvi utisak koji ostavite jako bitan. Vodite ra鑥na o svom izgledu i do餴te na razgovor odeveni pristojno i uredno.
Trema koja je izmakla kontroli
Trema koja je uzela maha delova鎒 na vas kao izuzetno ograni鑑vaju鎖 faktor. Umerena uzbu餰nost deluje podsticajno, ali preterana trema ne omogu鎍va predstavljanje u pravom svetlu. Zato nau鑙te da kontroli筫te tremu. Ukoliko imate problema s njenim suzbijanjem, javljajte se i na oglase za poslove koji vas mo綿a ne privla鑕 previ筫, ali je to 筧nsa da do餰te na razgovor. To 鎒 vam biti dobar trening i priprema za pravi razgovor.

Izvor:24sata.rs (http://www.24sata.rs/specijal/posao/vest/najcesce-greske-u-intervjuu-i-kako-ih-izbeci/181.phtml)


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana