posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Lek Vigantol povlači se iz prometa  (Read 2397 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Lek Vigantol povlači se iz prometa
« on: 15-09-2010, 18:34:58 »

nastavak sa naslovne ...

BEOGRAD - Iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije saopšteno je danas da je proizvođač leka Vigantol - Merck iz Nemačke odlučio da ga povuče iz prometa zbog potencijalnog uticaja na bezbednost pacijenata.

U skladu sa novim saznanjima o kvalitetu tog leka Vigantol (holekalciferol), oralne kapi, rastvor, bočica sa centralnom staklenom pipetom sa gumenim završetkom stavljen je u promet u Srbiji krajem prošle godine kada je zamenjen prethodni aplikator proizvoda - plastična kapaljka.

nastavak -> http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.75.html:300124-Lek-Vigantol-povlaci-se-iz-prometa:news:
Ne postoji rizik od toksičnosti vigantola

Portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije Aleksandar Tucović izjavio je da stručnjaci iz Evrope i domaće agencije za lekove apsolutno stoje na stanovištu da ne postoji rizik od akutne toksičnosti leka "vigantol".

Tucović je rekao da to znači da deci u Srbiji uzrasta do dve godine "apsolutno ne preti nikakav hazard", ali da je dobro i pohvalno što je proizvođač "Merk", prema dobrim utvrđenim pravilima i procedurama, povukao ovaj preparat.

Ističući da se neprijatnost dogodila zbog bočice sa centralnom staklenom pipetom, koja na sebi ima gumeni završetak, Tucović je najavio da će se ubrzo pojaviti vigantol, ali sa plastičnom kapaljkom, koja je postojala i ranije, a koja nije stvarala takve probleme.


nastavak -> http://www.mondo.rs/s183105/Magazin/Zdravlje/Ne_postoji_rizik_od_toksicnosti_vigantola.html
« Last Edit: 17-09-2010, 18:49:49 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana