posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Od ove godine besplatne Pentaksim vakcine  (Read 2806 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Od ove godine besplatne Pentaksim vakcine
« on: 14-01-2015, 21:03:35 »

B92, SENKA VLATKOVIĆ ODAVIĆ

Od ove godine bebe će besplatno u domovima zdravlja dobijati petovalentne vakcine, Pentaksim. Ova vakcina cele prethodne godine bila je deficitarna. U Torlaku kažu da su na vreme sproveli tender i naručili vakcine za 2015. te da sada sve zavisi od stranog proizvođača.

Miodrag i Jelena Leposavić imaju ćerkicu Lenu od 4 meseca. Ona je kao i sve bebe morala da primi vakcine, a pedijatri su im savetovali petovalentnu vakcinu. Nje međutim, gotovo cele 2014. godine nije bilo i roditelji su se snalazili i plaćali svaku dozu više od 3.500 dinara.

"Ne samo strah da je nema gratis nego što je ne možemo naći ni u apoteci da je platimo. Tako da smo krenuli u potragu za petovalentnim vakcinama, obilazili apoteke i našli apoteku gde je ima na lageru i naravno pošto smo čuli da je situacija i dalje ista rezervisali za svaku narednu kontrolu", kaže otac Miodrag Leposavić za B92

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2015&mm=01&nav_id=943331


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana