posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: "Ne" reklamama za neke lekove  (Read 2807 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
"Ne" reklamama za neke lekove
« on: 12-08-2007, 00:28:10 »

| Izvor: Beta
Beograd -- Ministarstvo zdravlja upozorilo medije da se pridržavaju odredbi Zakona o reklamiranju kada govore o lekovima.


U saopštenju se naglašava da je opštoj javnosti zabranjeno reklamiranje lekova koji izdaju na recept i drugih lekova propisanih zakonom. Mogu se oglašavati samo lekovi koji su na spisku koji je izdala Agencija za lekove i medicinska sredstva, dodaje se u saopštenju.

Prema navodima Ministarstva, oglašavanje lekova obuhvata reklamiranje lekova posredstvom javnih medija, Interneta, na javnim mestima, slanjem poštom i direktnom posetom, promociju lekova zdravstvenim i veterinarskim radnicima u stručnim časopisima i davanje besplatnih uzoraka stručnoj javnosti.

Posebno se navodi da oglašavanje obuhvata i sponzorisanje naučnih i promotivnih skupova u kojima učestvuje stručna javnost.

Ministarstvo podseća da nije dozvoljeno reklamirati ni vakcine, ni besplatne ni i one koje se naplaćuju.

U saopštenju se navodi da je vakcinisanje regulisano Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Pravilnikom o imunizaciji i načinu zaštite lekovima.

Imunizacija obuhvata obaveznu sistematsku imunizaciju osoba određenog uzrasta, osoba izloženih zaraznim bolestima, imunizaciju po kliničkim indikacijama i imunizaciju putnika u međunarodnom saobraćaju.

Obavezna imunizacija je besplatna, odnosno finansira se iz budžeta preko Zavoda za zdravstveno osiguranje.

b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana