posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Elektronski recepti do kraja godine  (Read 880 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Elektronski recepti do kraja godine
« on: 30-01-2014, 00:01:54 »

Izvor: Tanjug

Od kraja ove ili početkom naredne godine pacijenti više neće dobijati papirne recepte za lekove u domovima zdravlja, već će lekari recepte elektronski prosleđivati apotekama, najavljuju iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranjeDirektor RFZO prof. Momčilo Babić rekao je Tanjugu da će, osim elektronskog recepta, biti uveden i elektronski uput, elektronsko zakazivanje, elektronske konsultacije i elektronski zdravstveni karton.

 "Mnogi su bili iznenađeni i proglasili to naučnom fantastikom. Uz napore zaposlenih u RFZO i pomoć Svetske banke verujem da ćemo do kraja godine, ili početkom naredne, imati sve ove zdravstvene usluge", rekao je Babić.

 On je pojasnio da će svi lekari u 158 domova zdravlja u Srbiji i oko 1.000 apoteka biti umreženi u sistem izrade i izdavanja elektronskih recepata i da će na taj način više od 60 miliona papirnatih recepata, koliko se godišnje izda, biti zamenjeno elektronskim.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=01&nav_id=805770


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana