posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Naucnici stvorili anti-telo koje blokira bol  (Read 3074 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Naucnici stvorili anti-telo koje blokira bol
« on: 26-05-2014, 20:55:16 »

GEEK.COM

Lekovi koji se koriste za ublažavanje bola nisu se značajno promenili poslednjih godina i skoro svi oni imaju popriličan spisak sporednih pojava. Međutim, tim naučnika sa Univerziteta Djuk možda je otkrio alternativu lekovima koji se tradicionalno koriste za ublažavanje bola.

Naučnici su razvili visoko specijalizovano anti-telo koje može da „otupi“ odgovor tela na bol tako što deluje direktno na neurone. Profesor Jong Li je originalno tražio način da izoluje određeni tip natrijumskog kanala pod nazivom Nav1.7 koji se nalazi na neuronima kako bi proučavao njegovu strukturu. Ovi kanali regulišu protok natrijuma kroz membranu neurona kako bi kontrolisali ispaljivanje elektronskih signala neurona.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=05&nav_id=853238


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana