posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Plata dobrog kuvara i do 10.000 evra  (Read 3176 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Roben

  • Ultra mega giga forumas
  • **
  • Posts: 1868
  • Gender: Male
  • Гуча је закон
Plata dobrog kuvara i do 10.000 evra
« on: 13-08-2007, 14:06:55 »

Plata dobrog kuvara i do 10.000 evra

Najčuveniji kuvari u bukureštanskim restoranima zaradjuju i 10.000 evra mesečno, dok zarade izvršnih direktora hotela sa pet zvezdica dostižu izmedju 5.000 i 6.000 evra, objavio je dnevnik "Biznis standard".

Stručnjaci, na koje se poziva list, kažu da je normalno da kuvar ima dva puta veću platu od direktora, jer slava restorana, pa time i posećenost, najviše zavise od šefa kuhinje, prenosi agencija Rompres.

Najveće plate medju kuvarima imaju stranci, koji dolaze u Bukurešt na kratak rok (3-6 meseci).

Prema pisanju lista, malo je restorana u Rumuniji koji mogu da izdvoje toliki novac, ali oni koji su odlučili da investiraju u šefa kuhinje ne žale sredstva - uz poveći ček, najmanje tri kuvara u Bukureštu dobijaju i besplatan automobil i stan.

Prema rečima "lovca na kuvarske talente" Georgija Butunojua, strani kuvari koji nalaze posao u Rumuniji dobijaju veću platu nego što bi imali u Francuskoj ili Nemačkoj, jer je tamo konkurencija veća, a Rumuni se tek trude da izgrade imidž zemlje u kojoj može da se dobije dobra hrana iz internacionalne kuhinje.

Ovoliku platu nije lako zaraditi. Da bi stigao do nje, kuvar mora da završi gastronomsku akademiju (najčuvenije su u Francuskoj i Švajcarskoj) i potom odradi 10 godina šegrtovanja kod nekog čuvenog majstrora kuhinje.

Stani kuvari su najbolje plaćeni u arapskim zemljama, SAD i Rusiji.

(Tanjug)


Offline Darker

  • Osnivac Farmacija foruma
  • Magistar daktilografije
  • ***
  • Posts: 6522
  • Gender: Male
Odg: Plata dobrog kuvara i do 10.000 evra
« Reply #1 on: 14-08-2007, 11:33:59 »
Trebalo je da budem kuvar a005

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana