posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Strožiji uslovi za strane studente  (Read 2045 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Strožiji uslovi za strane studente
« on: 22-11-2010, 00:31:53 »

Britanija je najavila uvođenje novih, strožijih kriterijuma za izdavanje viza za studente iz zemalja van Evropske unije. Prema jednom zvaničnom izveštaju, približno jedna petina tih studenata nikada se ne vrati u svoje zemlje.

Ministar za imigraciju Dejmijen Grin se danas založio za nova, strožija ograničenja na izdavanje takvih viza, u okviru šire strategije za smanjenje ukupnog broja imigranata.

Grin je rekao da polovina studenata koji dolaze u zemlju sa studentskim vizama ne pohadja nastavu na univerzitetima.
U vladinom izveštaju objavljenom ovog meseca ukazuje se da gotovo 40 hiljada od ukupno 186 hiljada osoba koje su 2004. godine ušle na osnovu studentske vize još borave u Britaniji pet godina nakon toga.

U istom izveštaju se primećuje da je tim studentima data dozvola da ostanu zbog toga što su dobili posao ili su stupili u brak sa britanskim državljaninom.


http://www.voanews.com/serbian/news/BRITAIN-IMMIGRATION-09-06-10-102290829.html


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana