posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: U Srbiji oko 30.000 „večitih” studenata  (Read 2837 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
U Srbiji oko 30.000 „večitih” studenata
« on: 11-01-2013, 23:55:06 »

Na odlaganje indeksa uticala teška materijalna situacija zbog čega su bili prisiljeni da potraže posao, ali i preobimno gradivo
Sledeća akademska godina je rok do kada moraju da diplomiraju oni koji su upisali studije pre usvajanja novog Zakona o visokom obrazovanju 2005. godine. Ako to ne urade, više hiljada večitih akademaca, moraće da pređe na bolonjski sistem školovanja, da promene fakultet ili univerzitet, ili da odustanu od studija.
Niko ne zna tačno koliko ima studenata koji su izgubili korak sa svojom generacijom: pretpostavka je da ih je od 20.000 do 40.000, a najviše na najmasovnijim i fakultetima koji slove za teške. Istraživanja na ovu temu su retka, a oni koji studiraju po 10 godina najčešće objašnjavaju da su indeks privremeno odložili zbog loše materijalne situacije.


nastavak -> http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/U-Srbiji-oko-30_000-vecitih-studenata.lt.html


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana