posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Odredite tip koze  (Read 2251 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Masha

  • Ultra mega giga forumas
  • **
  • Posts: 2339
  • Gender: Female
  • Budi gospodar svoje volje, sluga svoje savesti.
Odredite tip koze
« on: 25-06-2007, 14:48:27 »

Odredite svoj tip kože

Svakodnevno koristimo kreme za lice uvereni da je to pravilan način da negujemo kožu lica. Međutim, da li ste sigurni da koristite odgovarajuću kremu? Evo lakog načina da odredite svoj tip kože i da se rešite nedoumice.

„Jedna od najčešćih grešaka u nezi kože je upotreba pogrešnih kozmetičkih proizvoda“, kaže Lesli Bauman, profesorka dermatologije na Univerzitetu u Majamiju.
Čak i kada se koža pobuni, žene retko kada shvate da je problem u pogrešnom odabiru kozmetike, a ne u samoj koži. Srećom, pravilan odabir kozmetike za lice je zapravo vrlo jednostavan: potrebno je samo da prepoznate svoj tip kože.
Nega kože pravilnim proizvodima može da poboljša njen izgled, pa i da promeni tip kože. Na primer, od osetljive do normalne kože. Gledano s te strane, identifikacija vlastitog tipa kože je ujedno i prvi korak njene nege.
Postoje četiri osnovna tipa kože: osetljiva, suva, masna i mešovita koža. Za pravilno prepoznavanje vlastitog tipa potrebni su vam voda i dobro osvetljeno ogledalo. Svežite kosu da vam ne smeta i poprskajte lice deset puta mlakom vodom.
Nakon toga lagano tapkajte lice peškirom, tako da se s njega više ne cedi voda, ali da i dalje ostane vlažno. Dopustite koži da se do kraja osuši na vazduhu i pričekajte 30 minuta. Zatim, stanite ispred dobro osvetljenog ogledala.
Pogledajte se, zatim, namrštite obrve i široko se nasmešite. Ako osećate da vam je lice zategnuto i lagano vas svrbi, imate suvu kožu. Ako uz to često dobijate i alergiju usled upotrebe kozmetičkih proizvoda, vaša koža je osetljiva. Ukoliko nemate nikakvih problema, sačekajte još 30 minuta. Zatim, pritisnite jedan sloj papirnate maramice na svoje lice i posmatrajte nastali trag. Ukoliko su nastali masni otisci na mestu čela, nosa i brade (T-zona), vaša koža je mešovitog tipa. Ukoliko su nastali otisci i na mestu obraza, vaša koža je masna.

izvor www.blic.co.yu


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana