posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Doktorima tuzbe zbog recepata?  (Read 1941 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Doktorima tuzbe zbog recepata?
« on: 10-02-2014, 00:35:49 »

Novosti, B. RADIVOJEVIĆ         

 Stižu sudski pozivi lekarima koji su, prema oceni RFZO, prekršili pravilnik. Fond ih tera da propisuju najjeftinije medikamente.
Izabranim lekarima, koji su prema nalazima inspektora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prekršili Pravilnik o propisivanju lekova, počeli su da stižu pozivi za sud. Neke su tužili direktori domova zdravlja, a neke RFZO. Lekari će morati da dokazuju da time što su pacijentima propisivali najefikasnije lekove, često i po preporuci specijalista iz bolnica, zdravstvu nisu napravili materijalnu štetu, a pošto je nisu nadoknadili iz svog džepa sad će pred sud, pišu Novosti.
 Doktorka Danica Raković, pedijatar u Batajnici, među petnaestak lekara Doma zdravlja Zemun u čijim kartonima su inspektori “našli nepravilnosti”, prva je, pre nekoliko dana, dobila sudski poziv od Trećeg opštinskog suda. Ona je, prema nalazima inspekcije, u prvoj polovini 2012, za 27 pacijenata, “mimo pravila” propisala uglavnom antibiotik “pancef”, u vrednosti 45.911 dinara.

nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=02&nav_id=809765
« Last Edit: 10-02-2014, 00:40:57 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana