posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Nestašica lekova (ponovo) na pomolu  (Read 2737 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Nestašica lekova (ponovo) na pomolu
« on: 14-11-2010, 16:36:22 »

nastavak sa naslovne ...

Dugovanja samo Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje dostigla su oko 17 milijardi dinara, saznaje „Blic“ od izvora bliskog poslovanju RZZO. Najveći deo duga potražuju apoteke koje na naplatu od državnog fonda čekaju oko tri meseca. Sa plaćanjem kasne i zdravstvene ustanove, a najviše trpe veletrgovci koje najavljuju ozbiljne probleme na farmaceutskom tržištu.


dalje -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/216954/Nestasica-lekova-na-pomolu





Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Nestašica lekova (ponovo) na pomolu
« Reply #1 on: 13-12-2010, 23:13:12 »
nastavak sa naslovne ....

 Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će proizvođačima koji budu povukli lekove sa tržišta da oduzmu dozvole za rad.

“Hemofarm” i “Galenika”, koji zajedno drže više od 50 odsto srpskog tržišta lekova, najveći problem imaju sa naplatom dugova od najveće domaće veledrogerije “Velefarma”.

“Velefarmu” s druge strane duguju apoteke i medicinske ustanove i to zbog toga što njima RZZO do sada duguje oko 120 miliona evra. I dok svako svakome duguje, Srbiji preti ozbiljna kriza.

Generalni direktor “Hemofarma” Volfram Hajniš kaže da se ta kompanija našla u začaranom krugu dugovanja.

“Nije tajna da veledrogerije imaju problem sa likvidnošću. Našli smo se kao u začaranom krugu. RZZO kasni četiri meseca sa plaćanjima za preuzete lekove, bolnice podmiruju razna dugovanja, a lekovi nekako nisu u prioritetu i tako se dug prema proizvođačima prolongira i rok naplate premašuje 300 dana”, kaže on

dalje -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=13&nav_category=9&nav_id=479046


:news:
Milosavljević: Svih lekova ima
| Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da u Srbiji nema nestašice neophodnih lekova i da će učiniti sve da i dalje bude svih lekova.


"Učiniću sve što je u mojoj moći da lekova bude. Ne postoji nijedan lek koji je neophodan, a koga nema, svih vitalnih lekova ima", istakao je Milosavljević.

On je, gostujući na B92, rekao da je odgovornost za eventualnu nestašiću lekova u veletrgovinama i kod proizvođača, jer je činjenica da postoje dugovanja veletrgovina proizvođačima.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=14&nav_category=12&nav_id=479345


Kakva je sudbina tržišta lekova?
| Izvor: B92

Beograd -- Račun "Velefarma", najveće veledrogerije u Srbiji, je blokiran. Ukoliko ova firma ode u stečaj, postavlja se pitanje kako će to uticati na tržište lekova.

Kakva će sudbina zadesiti “Velefarm, čiji je račun u blokadi od preko milijardu dinara i kakve bi posledice na tržište lekova mogao da ima stečaj ove firme?

Na ova pitanja niko od nadležnih nema odgovarajući odgovor, osim što su najveći proizvođači lekova primorani da kupuju akcije veledrogerije koja im duguje preko 140 miliona evra.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=14&nav_category=9&nav_id=479342


:news:
Milosavljević: Problem postoji, ali neće biti nestašice lekova
S.Todorović |

Nestašice lekova u Srbiji neće biti, ali postoji ozbiljan problem na farmaceutskom tržištu, kaže ministar zdrvlja dr Tomica Milosavljević.

- Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje država je značajno manje dala sredstava za osobe bez prihoda, što je i razlog za prolongiranje dela plaćanja apotekama. Iako je RZZO dobio manje sredstava, nisu smanjena prava pacijenata ili je participacija povećana, već je prolongirano plaćanje za lekove za 90 dana - objasnio je Milosavljević.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/224756/Milosavljevic-Problem-postoji-ali-nece-biti-nestasice-lekova
« Last Edit: 21-12-2010, 00:21:37 by Bred »

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana