posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Prodaja lekova ostvarila prihod od 640 milijardi dolara u prethodnoj godini  (Read 3022 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

nastavak sa naslovne ...

«Sve što radimo, proizvodi taj osećaj vraćanja usluge».

Ahari je svedočio pred Odborom američkog Kongresa koji je ispitivao uticaj farmaceutske industrije. On kaže da je zapošljavanje ljudi koji lepo izgledaju glavni deo marketinške strategije.

«Oni tragaju za fizičkim ikonama, čirliderkama, bivšim sportistima, bivšim vojnicima, ljudima koji zaista predstavljaju ideal ženstvenosti ili muškosti – delom i zato što seksepil privlači.

Kardiolog Džefri Keren kaže da je bio iznenadjen koliko je jedna predstavnica farmaceutske firme znala o njegovim pacijentima i njegovoj klinici.

«To mi je pokazalo koliko daleko oni mogu da idu kako bi mi prodali svoj proizvod i, u osnovi, koliko su oni pametniji od mene,» kaže on.

Kritičari zdravstvene zaštite kažu da strategija prodaje uključuje promovisanje najnovijih i najskupljih lekova koji su se upravo pojavili na tržištu. Predstavnici farmaceutskih kompanija, kažu oni, često zaboravljaju da spomenu sporedne efekte ili rizike tih novih lekova. Doktor Džeri Ejvorn je iz Medicinske škole univerziteta Harvard.

«Sve što oni zaista žele od vas je da počnete da prepisujete više proizvoda njihove kompanije, bilo da su oni bolji za vaše pacijente ili ne,» kaže on.

Mardžori Pauel, portparolka farmaceutskog udruženja naglašava da predstavnici kompanija moraju čvrsto da se drže pravila industrije.

«Oni prenose medicinske i naučne informacije lekarima i ostalim ljudima u lekarskoj ordinaciji,» ističe ona.

Neki lideri u američkom Kongresu kažu da američka vlada treba da učini mnogo više kako bi snabdela lekare izbalansiranim informacijama o lekovima koje prepisuju. Industrija zdravstvene nege navodi da se njeni predstavnici samo trude da promovišu proizvode koji spasavaju i produžavaju život onima kojima su potrebni.


voanews.com


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana