posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Milijarde evra za lažne lekove  (Read 3865 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Milijarde evra za lažne lekove
« on: 17-02-2010, 21:10:33 »

Izvor: Tanjug
London -- Stanovnici zapadne Evrope troše oko 10,5 milijardi evra godišnje na nelegalno dobavljene lekove, od kojih su mnogi falsifikati.

U Nemačkoj i Italiji se najviše kupuju bez recepta lekovi koji bi trebalo da se izdaju samo na recept, bilo preko Intrerneta, ili na putovanjima u inostranstvo, u noćnim klubovima, radnjama ili preko prijatelja. Falsifikovani lekovi sadrže pogrešne, čak toksične sastojke i sve su veća pretnja zdravlju širom sveta, naročito u zemljama u razvoju, upozorila je SZO.

Oni su takođe "trn u peti" farmaceutskih firmi, kao što je "Fajzer", vodeći svetski proizvođač medikamenata, čija su dva leka - "vijagra", protiv impotencije i "lipitor", protiv holesterola, omiljeni među falsifikatorima medikamenata.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=02&dd=17&nav_category=78&nav_id=411763


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana