Portal farmaceuta

Forum obavestenja => Stare teme => Ekonomija => Topic started by: Bred on 16-10-2007, 13:55:50

Title: "Nezaposlenost najveći problem"
Post by: Bred on 16-10-2007, 13:55:50
Izvor: Tanjug
Beograd -- Savetnica predsednika Srbije za socijalnu politiku kaže da je u toku razmatranje rešenja za smanjenje siromaštva.

Gordana Matković je upozorila da je posebno nepovoljno to što je nezaposlen veliki deo mlade populacije. Prema rečima Gordane Matković, o jednokratnim merama borbe protiv siromaštva se raspravlja u Vladi Srbije, a u okviru šireg strateškog opredeljenja izuzetno je važno ubrzati reforme u domenu obrazovanja.

"Viši nivo i adekvatno obrazovanje i šire obuhvatanje mladih generacija srednjim, pa i visokim obrazovanjem, na dugi rok jedan je od najvažnijih faktora, ne samo napretka zemlje, već izlaska iz začaranog kruga siromaštva na individualnom nivou", rekla je Gordana Matković za Večernje novosti.

Gordana Matković je ocenila da socijalna pomoć u Srbiji još nije na zadovoljavajućem nivou, ističući da se zalaže da se što više sredstava usmerava kroz roditeljski dodatak.

Brokeri peru šoferšajbne

Brokeri iz kuće MV Investments sutra će prati šoferšajbne na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića u okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva. Brokeri će za svaki dinar prikupljen od vozača uplatiti 50 puta veći iznos na račun Svratišta za decu ulice.

Ulične akcije povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva deo su kampanje u organizaciji Grupe 484 pod sloganom "Ko kaže da ne možemo".

Ulične akcije biće organizovane u Beogradu, Kragujevcu, Užicu, Nišu i Kikindi, a biće deljen promotivni materijal s ciljem da se što više ljudi zainteresuje za probleme siromaštva mladih u Srbiji.

U pet gradova biće održana i serija okruglih stolova u cilju izrade lokalnih akcionih planova za zapošljavanje mladih.


b92