Portal farmaceuta

Nauka => Informacije o lekovima i pomocnim lekovitim sredstvima => Topic started by: dice3510 on 20-02-2017, 23:47:42

Title: Modafinil
Post by: dice3510 on 20-02-2017, 23:47:42
Pozdrav i postovanje.

Zaintersovao sam se za ovaj lek nakon sto sam citao o njemu na internetu. Deluje mi kao da bio savrseno resenje za probleme koje imam. O cemu se radi? Pa, ukratko, imam katastrofalnu koncentraciju. Imam 22,5 godine i kao posledica pomenutog problema, idalje nemam polozen vozacki ispit, i ne vidim da ce se to promeniti u bliskoj buducnosti (vozacki sam uzeo samo kao primer, u globalu sam jako, jako dekocentrisana osoba koja ima problem da obavi najjednostavnije zivotne poduhvate).

Da, naravno, za vas koji ste culi za lek, poznato vam je da se ne moze legalno nabaviti kod nas. Medjutim, ja sam ubedjen da zivim u Americi, gotovo da je neosporivo da bih uspeo da dobijem recept. Ako ne osobama sa problemima kao ja, onda kome?

Lek se, medjutim, (verovatno) moze ilegalno nabaviti i povodom toga imam par pitanja:

1) Da li mozda znate nekog lekara koji je upoznat sa lekom i koji bi mogao da mi ga prepise? Mozda mislite da nema svrhe da radim to kad lek ne mogu da nabavim legalno, ali psiholoski bih se lakse osecao povodom kupovine leka kad bih imao potvrdu lekara da je to za mene. U suprotnom bih se osecao kao narkoman, a to ne zelim. Moj psihijatar ne zna nista o pomenutom leku.

2) Zasto je lek nelegalan kod nas? Da li iz toga nuzno proizlazi zakljucak da je stetniji od vecine drugih psihijatrijskih lekova? Ja trenutno pijem Zoloft i Ksalol (prepisano od strane psihijatra). S'obzirom na cinjenicu da je lek legalan u Americi, sumnjam da je nesto ekvivalentno kokainu ili bilo sta slicno. Verovatno nije mnogo, ako i uopste, stetniji od lekova koje vec konzumiram. Ali ispravite me ako gresim.

3) Ako pretrazite malo internet ili oglase, naci cete razne izvore gde se Modafinil moze nabaviti kod nas. Ali da li postoji nacin da budem siguran da je lek kojim kupim od tih ljudi prava stvar? Dakle, pravi Modafinil? Ne plasim se scenarija gde lek jednostavno nece delovati na mene i da cu se osecati da sam bacio pare, plasim se da mi u ruke ne dodje nesto sto moze da mi naskodi.

4) Postoji li neka adekvatna, legalna zamena za Modafinil?

Vec godinama se lecim kod pshijatara i psiho-terapeuta, bez nekih specijalnih rezultata kad je u pitanju moj problem koji sam gore opisao. Zato uzimam u obzir Modafinil. Ovo govorim kao protiv-argumet porukama u kojima cu biti kritikovan ili osudjivan, a predvidjam da postoji mogucnost da ce ih biti. Ako imate neko bolje resenje za moj problem, predlozite mi ga. Ja godinama tragam za nekim bez uspeha.