Portal farmaceuta

Forum obavestenja => Stare teme => Ljubav i sex => Topic started by: Bred on 14-11-2008, 21:12:38

Title: U pričama mladih o seksu
Post by: Bred on 14-11-2008, 21:12:38
            
 R. Bulatović - 24sata

Rezultati mini ankete, koju smo juče sproveli među pedesetak studenata nekoliko beogradskih fakulteta, govore da više od polovine ne veruje rezultatima istraživanja...
Većina mladih u Srbiji ne veruje u tačnost podataka istraživanja Ministarstva zdravlja koji govore da je od ukupnog broja mladih 29 odsto onih koji gube nevinost pre 18. godine, i smatraju da je taj broj znatno veći. Stručnjaci, međutim, smatraju da rezultati uglavnom odgovaraju realnosti jer u istraživanjima o ovoj temi u odgovorima su često, umesto istine, obična hvalisanja.

PROCENTI - Rezultati mini ankete, koju smo juče sproveli među pedesetak studenata nekoliko beogradskih fakulteta, govore da više od polovine ne veruje rezultatima istraživanja.
- Smatramo da više od dve trećine mladih ima seksualne odnose pre punoletstva – slažu se Milica Vuković (20) i Iva Gabarić (20), studentkinje druge godine Građevinskog fakulteta.
Slično mišljenje imaju i njihovi vršnjaci sa Arhitektonskog i Pravnog fakulteta, dok u zvaničnom, skupom i temeljnom istraživanju Ministarstva zdravlja, koje je sprovedeno u saradnji sa uglednim institutima, stoji da je u 2006. broj mladih koji su izgubili nevinost pre 18. godine 29 odsto, što je za 10,4 odsto više u odnosu na 2000. godinu.
- Ovakva istraživanja se rade na pet ili 10 godina, jer je to period kada se mogu očekivati promene u navikama i načinu ponašanja. Srbija prema ovim podacima nije među najboljima, ali nije ni najgora – kaže dr Jasmina Grozdanov iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.
Seksolog Savo Bojović tvrdi da su upravo radoznalost i uticaj medija presudni za stupanje u intimne odnose.
- S obzirom na slobodu seksualnog izražavanja, na tendenciju objavljivanja u medijima sve većeg broja informacija o lepoti tela, jasno je da se kod mladih budi radoznalost. Sve češće se govori o seksu, a mladi ljudi čim čuju reč seks pažnju usmeravaju na to – mišljenja je Bojović.
Naš sagovornik, međutim, ističe da nije siguran da li je broj mladih koji pre 18. godine stupaju u seksualne odnose veći od 29 odsto.
- Problem kod istraživanja je veoma često u tome što ne možete da znate da li vam je neko dao tačan podatak ili je slagao. Treba razlikovati hvalisanje u društvu od realnosti – zaključuje Bojović.

Devojčice čednije od dečaka
Istraživanje pokazuje da je 36,3 odsto dečaka imalo seksualne odnose pre 18. godine, dok je to isto učinilo 21,8 odsto devojčica. Istraživanjem je utvrđeno i da za postojanje HIV virusa zna 90,4 odsto mladih uzrasta od 15 do 19 godina. Dovoljno stečenog znanja o HIV-u i AIDS-u da može pravilno da identifikuje načine prevencije ima 17,8 odsto mladih, što je u odnosu na 2000. godinu (6,7 odsto) znatno više.
Title: Odg: U pričama mladih o seksu
Post by: dirigent on 19-11-2008, 08:44:54
Ma gde ne. I to jos rade grupnjake , na eks , i kojekave perverzije. Ne znam samo sta cem im ostati da rade za zrelije godine kad su sve vec probali...
Title: Odg: U pričama mladih o seksu
Post by: Bred on 20-11-2008, 19:23:15
Pa, ovo istrazivanje kaze da se mladi samo hvalisu a konkretno ne rade nista ...  :K2: .blah.
Title: Odg: U pričama mladih o seksu
Post by: bozana on 18-12-2008, 20:29:15
nije bitno kad ces izgubiti nevinost,bitno je da je to sa pravom osobom i da imas povjerenja u tu osobu.
Title: Odg: U pričama mladih o seksu
Post by: dirigent on 02-01-2009, 14:21:11
Pa, ovo istrazivanje kaze da se mladi samo hvalisu a konkretno ne rade nista ...  :K2: .blah.

 A da , to je prisutno i strasno me nervira. Ali s vremenom se naucis da te teoreticare tipa mi bi hteli ali cemu sve to - prepoznas na puskomet. Nema tu kisa oko Kragujevca - direkt na stvar i gotova prica. Naravno govorim o sexu kao zabavi i experimentu.
    Za ostalo se zna kako treba...
Title: Odg: U pričama mladih o seksu
Post by: Kamicak on 02-01-2009, 14:26:17
Eh taj/ta sto radi posao,cuti i radi..ovi sto laju na sva zvona-obicno samo na lajanju ostaju :wink:
Title: Odg: U pričama mladih o seksu
Post by: Morbid_Angel on 02-01-2009, 14:40:55
Eh taj/ta sto radi posao,cuti i radi..ovi sto laju na sva zvona-obicno samo na lajanju ostaju :wink:
Sigurno je tako! Nadam se da ću i ja nekad naći takvog što ćuti i radi, samo lajavce poznajem!  :K2: