Portal farmaceuta

Forum obavestenja => Stare teme => Topic started by: Bred on 22-08-2006, 03:09:44

Title: Šešelju dodeljen branilac
Post by: Bred on 22-08-2006, 03:09:44
 Izvor: B92 
Hag -- Pretresno veće u predmetu protiv Vojislava Šešelja odlučilo je da mu dodeli branioca za dalje vođenje postupka.

U saopštenju iz Tribunala kaže se da je na odluku uticalo to što se u brojnim slučajevima Šešelj ponašao na opstruktivan, remetilački i uvredljiv način, te zastrašivao i klevetao svedoke. Pretresno veće je naložilo da Vojislav Šešelj učestvuje u postupku protiv njega samo preko branioca.

U svojoj odluci, veće je pažljivo razmotrilo meðunarodnu sudsku praksu po pitanju prava optuženog da se brani sam. Veće je citiralo praksu da se to pravo može ograničiti u interesu pravde ako optuženi ne saraðuje sa sudom u dobroj veri, ili se namerno ponaša remetilački i uvredljivo.

Pretresno veće je razmotrilo ponašanje Vojsilava Šešelja u sudnici tokom pretpretresnog postupka, neke od njegovih izjava i publikacija pre nego što je stigao u Hag i više od 191 njegovih podnesaka Mešđunarodnom sudu. "Pretresno veće je zaključilo da je od samog početka pretpretresnog postupka u ovom predmetu, Vojislav Šešelj: pokretao nevažna pitanja, upotrebljavao nepristojan i uvredljiv jezik u svojim podnescima i za učesnike u postupku i  druge osobe, obelodanjivao poverljive dokumente i informacije neovlašćenim licima i ponašao se na način koji je zastrašujući za moguće svedoke", kaže se u saopštenju.
 
b92
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: vladimir on 22-08-2006, 10:09:29
Kad smo vec kod toga...
http://www.kobajagrande.com/?go=klip&fajl=seselj.wmv
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: Darker on 23-08-2006, 14:56:53
neko beše reče kako će da ih rasturi u Hagu? buhahahahahahahhahahahhahaha
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: lijepa bosanka on 23-08-2006, 16:21:51
.....neko....dok zivi ce vjerovati u to.......i nadati se.....jer nada poslednja umire......

Neka ga Bog dragi cuva od onih zlocinaca nad zlocincima!!!!!
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: Darker on 23-08-2006, 16:40:45
Od radikala? :twisted: :twisted: :twisted:
LB,nećemo da budemo naivni i emotivni, jer u politici nema emocija, a naivni bivaju proždrani :angel: :angel: :angel:
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: Bred on 23-08-2006, 21:51:21
@D-Pa., mislis da je njima prijalo to sto im je rekao? Ono sto ne shvata jeste da takvim nastupom sam sebi kopa rupa, ipak su oni ti koji odlucuju o tome da li ce ili ne videti svoju decu i zenu.

Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: Darker on 24-08-2006, 07:22:33
Pa iskreno, ne mislim da su se nešto mnogo potresli...
Quote
Ono sto ne shvata jeste da takvim nastupom sam sebi kopa rupa, ipak su oni ti koji odlucuju o tome da li ce ili ne videti svoju decu i zenu.
Upravo o tome pričam. I ne samo o tome, nego ako je on tamo otišao da "brani veliki srpski narod, bla bla bla", na šta će to da liči kad ga svi ismeju kao klovna i cirkuzanta... Ili on namerno igra na kartu neuračunljivosti? :>
Samo nam pravi medveđu uslugu i pokazuje celom svetu da nikad ne dođu kod nas ili da nas ne prime kod njih, ili da ne prave nikakav biznis sa nama jer smo stoka primitivna i prosta, da su Avganistanci razvijena kultura i narod u odnosu na nas...
Hvala ti, serbski vojvodo!!
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: lijepa bosanka on 24-08-2006, 08:09:28
Darker,mnogo se ti,a ima ih jos na ovom forumu,tripujes oko toga kako stranci ne zele da dodju i kako misle ovo ili ono....ali,dobro,to je djelo B92 i sl. izdajnickih televizija!!
I sam pratis desavanja u Srbiji i dobro si upucen u prisustvo stranih turista u ovoj,za mene,najljepsoj zemlji bivse Juge!!!!
Ljudi koji su iz Zapadne Evrope dolazili kod mene u Bosnu,a tamo je situacija gora nego ovdje 10 puta....odusevljavali su se.....jer oni nemaju i nikada nece imati taj smisao da lijepo ugoste,da naprave super atmosferu...i na tome ce nam zavidjeti cijeli zivot!!!! Jednostavno:ko zna-zna!!!!!!

Sto se tice rupe za Seselja.....svakom Srbinu koji ode tamo je rupa unapred iskopana!!!!! Po meni iskopali su je zajedno i oni krvnici u hagu i ovi ovdje koji za saku dolara micu ljude,kada ne mogu niakao drugacije!!!!

Pa zar,draga braco,ni toliko dostojanstva nemate,da stanete na stranu i "najgoreg" Srbina(po vama!),poslije nedavnog incidenta sa N. Oricem!!!
Otvorite te vase okice i vidite kako nas ismijavaju,kako potcijenjuju nase zrtve......a sve zato sto ne znamo da postujemo sebe i svoje!!!!!!!!

I nikada necu prihvatiti da neka teroristicka zemlja i taj narod moze biti razvijenija u kulturnom pogledu od srpskog naroda!!!!!!!  :/

P.S. Primitivna i prosta stoka??? Ipak si ti mod,ne bi trebalo tako da se izrazavas!!!!  :K
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: vladimir on 24-08-2006, 12:05:24
U principu, N.Oric je dobio dve godine za ubistva Srba tokom tri godine ratovanja, ne znam sto bi se baktali ovi oko Seselja za "sirenje verske i nacionalne mrznje"? :hm
Uslovljavaju nam za ulazak u EU saradnju sa Hagom, a taj sud ima poprilicno dvostruke arsine za nas narod.Ako je takav uslov, kako ce nas drndati kad udjemo tamo?Nisam pametan... :hm
Title: Odg: Šešelju dodeljen branilac
Post by: Darker on 24-08-2006, 20:53:48
Slobodan Milošević je žarko želeo da pobedi Haški tribunal. Nikad nije bio bliže tom cilju nego kada mu je u jesen 2004. godine sudsko veće oduzelo pravo da se sam brani, a onda i pravo da ispituje sopstvene svedoke. U Srbiji je ostalo nedovoljno poznato da su vodeći stručnjaci međunarodnog prava u svetu tada javno ustali u Miloševićevu odbranu, dok su naši lokalni aktivisti za ljudska prava za to vreme aplaudirali kršenju Miloševićevih prava. Samo nekoliko meseci kasnije tribunal je ove druge potpuno dezavuisao. Apelaciono veće Miloševiću je vratilo pravo da ispituje svedoke, uz ocenu da je oduzimanje tog prava bila „fundamentalna pravna greška”.

Bivši jugoslovenski predsednik tako je izvojevao svoju najvažniju bitku protiv Haga. Jedan američki profesor poredio je Miloševićev proces sa suđenjem za paljevinu Rajhstaga, rekavši da je taj slučaj „pokazao koliko je važno da se optuženom omogući da napada legalnost suda i suđenja. Ne samo što je (optuženi) pobedio na nameštenom nacističkom sudu, nego je posle još postao Hitlerov ’nemezis’”.

Holandski i američki eksperti koji su branili Miloševićevo pravo da sam sebe brani, ako hoće i političkim govorima, nisu bili članovi komiteta za njegovo oslobađanje, niti njegovi simpatizeri. Bili su to ugledni profesori međunarodnog prava koji su hteli da zaštite ugled svoje profesije, znajući da je jedna ustanova poražena tek onda kada je prinuđena da krši sopstvena pravila.

Vojislav Šešelj će ubrzo otkriti da se istorija, kad je on u pitanju, neće ponoviti. Ne postoji nijedna konvencija o ljudskim pravima, nikakav vredan dokument, koji bi štitio pravo Vojislava Šešelja da sudiju naziva „genocidnim Izraelcem”, a tužiteljku prostitutkom. (Ostali njegovi izrazi nisu za štampu.) Milošević je terao haške protivnike u očaj, ali ne vulgarnostima i seksualnim insinuacijama. Uvrede kojima Šešelj obasipa druge nisu vid političke borbe, niti se mogu razumeti kao napad na legalnost i pravičnost suda. Sudska praksa širom sveta puna je odluka kojima se štiti dostojanstvo sudova. Zemlje u kojima postoji neki red štite svoje institucije.

Najmanje je, naravno, bitno što niko na svetu u Šešelju neće otkriti novog Georgija Dimitrova. Suština je u nečem drugom: u tome što njegov način javne komunikacije, njegovo shvatanje politike u ovom času nanose daleko manju štetu Karli del Ponte i Haškom tribunalu nego Srbiji. Bitno je to što mi u Srbiji ne branimo dostojanstvo svog javnog prostora i svojih javnih institucija. Šešelj je u Hagu, a Karla del Ponte nas ničim nije zadužila, pa se mnogima kod nas možda čini da nas se cela stvar i ne tiče. Ali, kada srpski radikali i Šešeljevi simpatizeri u našim skupštinama govore onako kako se u tuđim pivnicama govorilo tridesetih godina prošlog veka, svi smo mi na gubitku.

Ljiljana Smajlović
[objavljeno: 24.08.2006.] Politika

Mada ne podnosim ni Miloševića...
LB, neverovatno je kako ti tvoja zatrovanost ne dozvoljava da otvoriš oči... I da, b-92 ne gledam, sem utiska nedelje i ponekog filma.
Pročitaj dva puta text iznad, u njemu se krije suština...