Portal farmaceuta

Forum obavestenja => Stare teme => Svastara => Topic started by: Bred on 19-05-2011, 17:37:53

Title: Sta izbegavati na poslu
Post by: Bred on 19-05-2011, 17:37:53
Autor: MSN

Kada vam je poslodavac javio da ste dobili posao, verovatno vam danima nije silazio osmeh s lica. Ali već prve radne sedmice ste morali da se potrudite kako biste ostavili dobar utisak. Evo nekoliko saveta o vrlo važnoj stvari - šta bi na poslu trebalo izbegavati.

 
Kako do uspešne karijere

Nemojte da se obeshrabrite
Nemojte da se obeshrabrite ako vaše ulaganje u napredovanje ne daje vidljive rezultate. U nekim će firmama biti potrebno mnogo više vremena da se dokažete. Ipak, potrudite se da naučite nove veštine, one koje ne poznajete uopšte ili ih ne poznajete u meri koja je neophodno za dobro obavljanje posla. Takvih je uvek!

Ne koristite firmine resurse u privatne svrhe!
Da li ste se upitali kako bi vaš nadređeni reagovao kada bi saznao da koristite službeni auto, mobilni, računar i ostalu tehnologiju u privatne svrhe? Sigurno vas ne bi dočekao sa smeškom na licu. Stoga, izbegavajte da voditi privatne razgovore kancelarijskim telefonom, kao i korišćenje drugih firminih resursa za lične potrebe.

Nemojte se žaliti!
Iako vam je plata mala ili smatrate da radite s ljudima koji ne znaju svoj posao - pazite kome se žalite. Većina ljudi je preopterećena svojim poslom i oni uglavnom ne žele da slušaju vaše kritike o preopterećenosti i frustracijama izazvanim poslom. Stoga, nemojte glasno izražavati vaše nezadovoljstvo, posebno ako ste novi u firmi!

Ne odbijajte timski rad!

Niko ne želi da radi s arogantnim saradnikom koji svoje znanje i ideje drži samo za sebe i ne želi da pruži pomoć u radu svom kolegi. Imajte na umu da vas kolege lako mogu zameniti nekim drugim. Poslodavcu je u interesu da se s lakoćom uklopite u ostatak tima.

Nemojte pričati o privatnom životu!
Pauzu na poslu iskoristite za bolje upoznavanje s kolegama. Budite otvoreni i srdačni. Ipak, postoje neke teme o kojima se ne raspravlja poput ljubavnog života, religije, politike i plate.

Nemojte prekoračivati rokove!
Nemojte se već na početku pokazati nepouzdanim. Ako se prvi put nalazite u situaciji u kojoj se rokovi moraju poštovati, pažljivo isplanirajte svaki korak i nemojte se dovesti u situaciju da nešto rešavate u poslednji čas.

Izvor: 24sata.rs (http://www.24sata.rs/specijal/posao/vest/sta-izbegavati-na-poslu/179.phtml)