Portal farmaceuta

Nauka => Vesti iz struke => Topic started by: Bred on 07-09-2014, 15:53:01

Title: RFZO: Uskoro jeftiniji lekovi i savremene terapije
Post by: Bred on 07-09-2014, 15:53:01
Tanjug

Republički fond za zdravstveno osiguranje priprema pojeftinjenje lekova i smanjenje participacije, ali i uvođenje na listu RfZO novih lekova za savremene terapije

Republički fond za zdravstveno osiguranje priprema pojeftinjenje lekova i smanjenje participacije, ali i uvođenje na listu RfZO novih lekova za savremene terapije, izjavio je danas zamenik direktora Sektora za lekove u RfZO Janko Samardžić.

"RfZO to priprema tokom čitave ove godine i to je naš ključni projekat, a odnosi se na novi pravilnik o listi lekova koji je završen u RfZO i trenutno smo u dogovorima sa Ministarstvom zdravlja", rekao je Samardžić za RTS.

On je kazao da se ta lista nalazi u proceduri i izrazio očekivanje da će u najkraćemo mogućem roku biti primenjene niže cene.

nastavak -> "RfZO to priprema tokom čitave ove godine i to je naš ključni projekat, a odnosi se na novi pravilnik o listi lekova koji je završen u RfZO i trenutno smo u dogovorima sa Ministarstvom zdravlja", rekao je Samardžić za RTS.

On je kazao da se ta lista nalazi u proceduri i izrazio očekivanje da će u najkraćemo mogućem roku biti primenjene niže cene.