posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Zakon zabranjuje "pucanje" na poslu  (Read 2140 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Zakon zabranjuje "pucanje" na poslu
« on: 20-09-2014, 19:07:00 »

IZVOR: POSLOVNI DNEVNIK

Belgija je napravila pionirski korak donoseći zakonski propis koji bi na najmanju moguću meru trebalo da svede sindrom sagorevanja na poslu (burnout syndrome).
Svedoci smo da je to sve češći psihički poremećaj među radnom populacijom, a stručnjaci kažu da bi trebalo raditi na tome da se uzroci stresa na poslu smanje, ili bar ublaže.

Svaki poslodavac trebalo bi da preduzme propisane mere za sprečavanje "psihosocijalnih rizika" uzrokovanih stresom kao što su analize i savetovanja zaposlenih. To je povuklo pitanje hoće li i tela Evropske unije biti dužna da poštuju zakon jer se nalaze na teritoriji Belgije.

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=09&dd=18&nav_id=901054
« Last Edit: 20-09-2014, 19:22:22 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana