posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Od Slavije do Banjice samo autobusom  (Read 1838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Od Slavije do Banjice samo autobusom
« on: 29-08-2006, 16:03:22 »

Tramvajski saobraćaj na linijama 10 i 14 biće ukinut, dok će linija 9 saobraćati od Novog Beograda do Slavije. Nova autobuska linija sa oznakom 9A ići će od Slavije do Banjice
Rekonstrukcija Autokomande počeće 8. septembra zbog čega će saobraćaj, kao i trase linija gradskog prevoza u ovom delu grada biti izmenjeni. Za vreme izvođenja radova, koji će trajati do kraja godine, tramvajski saobraćaj na linijama 10 i 14 će biti ukinut, dok će linija 9 saobraćati od Novog Beograda do Slavije. Nova autobuska linija sa oznakom 9A saobraćaće od Slavije do Banjice.

U toku pripremnih radova, od 8. do 18. septembra, biće uklonjene šine sa tramvajske baštice, koja će potom biti asfaltirana sa po dve trake u oba pravca, od kojih će po jedna "žuta" biti namenjena vozilima gradskog prevoza. Saobraćaj će prvo biti izmešten na tramvajsku bašticu, a kada počne postavljanje novih šina ponovo vraćen na obnovljeni kolovoz.

 
  Alternativni pravci

Na trasi Ustanička - Slavija građanima se preporučuje pravac preko ulica Nebojšine i Bulevara oslobođenja ili preko Jovana Subotića, autoputem, ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom.
Na trasi Južni bulevar - Banjica preporučuje se kretanje ulicama Maksima Gorkog, Kruševačkom, Husovom, Ljubićkom, Kumodraškom, Ljube Vučkovića i Vojvode Stepe.
Za trasu Slavija - Novi Beograd ima više alternativnih pravaca, i to Nemanjinom, Savskom i autoputem, zatim Nemanjinom, preko Savskog trga, Karađorđevom i preko Starog železničkog mosta. Preporučeni pravac je i Bulevarom kralja Aleksandra, Dečanskom, pa preko Brankovog mosta, kao i Mekenzijevom, Maksima Gorkog, Južnim bulevarom, Ustaničkom i dalje autoputem do Novog Beograda.
   
 
 
 
Prva faza radova trajaće od 18. septembra do 18. oktobra, kada će biti zatvoren saobraćaj desnom trakom, u smeru Autokomanda-Slavija.
- Do kraja radova, uključenje i isključenje na autoput neće biti moguće, osim isključenja iz pravca Niša u Ustaničku ulicu. U ovoj fazi doći će i do promena na trasama linija gradskog prevoza. Linija 18 će u smeru ka Medakoviću, od Ulice Franše D' Eperea produžiti autoputem, zatim Ljubićkom ulicom, do Kumodraške i dalje redovnom trasom.

- Linije 30 i 31 će u smeru ka Konjarniku saobraćati od Slavije, Mekenzijevom ulicom, Ulicom Maksima Gorkog i Južnim bulevarom do Ustaničke ulice. Linija 34 će u oba smera ići od Prokopa, Bulevarom mira i Vojvode Putnika, preko Mostara, a dalje redovnom trasom- rekao je gradski menadžer Bojan Stanojević.

Druga faza će trajati od 18. oktobra do 18. novembra i tada će za saobraćaj biti zatvoren smer od Slavije ka Autokomandi. Vrednost radova na Autokomandi, čiji je izvođač austrijska firma "Snjietelsk", je 420 miliona dinara. Projekat je finansiran iz gradskog budžeta i kredita Evropske investicione banke, a radovi obuhvataju rekonstrukciju šinskog sistema, kolovoza, trotoara, hidroizolacije na mostu.

Gradski menadžer je istakao da je rekonstrukcija Autokomande ozbiljniji poduhvat od radova u Nemanjinoj i da bi po planu posao treba da bude gotov 18. decembra, ali je dodao da je krajnji rok Nova godina jer je ostavljeno 12 dana za rezervu.

 
  BEZ SAOBRAĆAJA U ULICI VOJVODE STEPE

Saobraćaj u Ulici vojvode Stepe, na deonici od Ulice Gunjak do Ulice Topole, do 12. septembra biće potpuno obustavljen zbog asfaltiranja kolovoza. Vozila sa linija 33 i 39 saobraćaće, u oba smera, ulicama Vojvode Stepe- Gunjak- Topola- Vojvode Stepe. Za vreme trajanja radova Ulica Topola biće dvosmerna. Zbog radova biće ukinuta stajališta "Kalemarska" u oba smera i "Oktobarska" u smeru ka centru grada. Autobusi sa noćne linije 401 će saobraćati kao i linija 33 u izmenjenom režimu.
U ovom periodu radiće se i na delu Ulice vojvode Stepe, od Ulice Topole do centra Kumodraža, ali uz normalno funkcionisanje saobraćaja.
   
 
 
 

B. R. 
 

Glas javnosti


Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Od Slavije do Banjice samo autobusom
« Reply #1 on: 08-11-2006, 12:28:50 »
Važno: Zatvaranje dela Autokomande

RADOVI Na autoputu Beograd – Niš, u noći između srede i četvrtka, 8. i 9. novembra (do pet časova ujutru), u zoni Autokomande biće zatvorena spirala za isključenje ka Južnom bulevaru i Ustaničkoj.


24sata

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana