posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Srđan Dragojević -Muka mi je od „zvezda“  (Read 1867 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Srđan Dragojević -Muka mi je od „zvezda“
« on: 07-06-2006, 01:36:50 »

Muka mi je od „zvezda“

Srđan Dragojević, kao tinejdžer, svirao je u jednoj od prvih domaćih pank grupa „TV Moroni“. U „Anđelima 3“, glavni junak takođe svira u bendu „TV Moroni“, a Dragojević smatra da će muzika iz filma biti hit.

Srđan za „Blic“ priča o muzici, filmu, „zvezdama“...

- Imamo 12 dobrih pesama, većinu je komponovao Igor Perović iz „Plejboja“. Tu je i Dado Topić sa „Alfa-romeo GTA“, a dve numere je uradila grupa „Let 3“. Uživao sam pišući tekstove za pesme, slutim da sam dostigao Marinu Tucaković - priča Srđan.


Žickaroš iz kraja
- Mladost je bila jedan lep period. Žickali smo lovu ispred dragstora i pili pivo. U bendu „TV Moroni“ sam bio gitarista. Svirali smo jednom u „Pinkiju“, a u žaru svirke nisam primetio da sam ispustio trzalicu i da trljam prstima po žicama te da mi krv curi niz gitaru.


Veliki fan - Cane iz „Partibrejkersa“
- Vežbali smo u mesnoj zajednici u bloku 30, a Cane je bio naš fan, dolazio na probe, odlazio po pivo. Upoznali smo se kada je nastupao sa grupom „Kopilad“ na „Pankerijadi“ sa pesmom „Pips za seljaci“. Sprejem protiv komaraca prskao je zemunske mangupe, a ovi su mu razbili vilicu. Prestao sam da se bavim muzikom odlaskom u vojsku.


Vojnik i novinar
I pre i posle vojske bavio sam se pisanjem. Bio sam novinar u „Omladinskim novinama“ i „Nonu“. Objavio tri knjige poezije, bio urednik u „Studentu“. Ne bih se žalio da u normalnoj kinematografiji pišem scenarija za druge reditelje.

Prokomunistički film...
- Meni je u sedam godina propalo sedam projekata. Uložite veliki napor, novac, energiju i - ne desi se! Tako je „Bodljikavo prase“ po Džulijanu Barnsu bio vrlo blizu da se snimi, ali je bosanski predstavnik na „Euroimažu“ glasao protiv nas i film nije snimljen. Roman je inspirisan suđenjem Todoru Živkovu i govori o predsedniku koga nova vlast želi da osudi. Predsednika je trebalo da glumi Bata Živojinović. Ta priča je ambivalentna prema komunizmu. Moji filmovi su uvek bili izvan trendova i mediokritetstva...


Čistunci u Srbiji
- Tokom devedesetih osećao sam dužnost da se borim protiv režima. Nakon 2000. nema razloga za tu vrstu čistunstva. Bilo je dosta komentara na saradnju sa „Pinkom“ - ja ne shvatam to „čistunstvo“ . „Pink“ je moderna televizija. Posle „Anđela 2“ radimo „Anđele 3“, a verujem da ćemo raditi i moj sledeći film „Škartovi“. Bolje je tako nego da zavisiš od mecena iz političkih krugova.

Glumačke „zvezde“
- Film „Škartovi“ koji ću snimati na jesen u saradnji sa „Pinkom“ biće na tragu „Rana“ i „Lepih sela“. Radiću sa novom ekipom glumaca, čije gorivo je isto kao i moje - entuzijazam, a ne novac. Malo sam se umorio od „zvezda“, sujete i pomanjkanja entuzijazma. Mislim da mnogi afirmisani glumci kod nas imaju nerealna očekivanja što se tiče honorara, kao da oni dovode publiku u bioskop. Ispada da su ovde, ipak, reditelji veće zvezde od glumaca, jer svako ode da gleda film Raše Andrića, Zdravka Šotre, moje malenkosti.


Snimaću sa Sergejom i Brankom
- Voleo bih da uskoro uradim i filmove koje godinama planiram. Jedan od njih je „Sveti Georgije ubija aždahu“ bez državne pomoći to je nemoguće. Budžet od dva i po miliona evra, i nije toliko veliki ako vidimo za kakve gluposti država izdvaja novac. Voleo bih da u ovom filmu prvi put radim sa Sergejom Trifunovićem i ponovo sa Brankom Katić.

N. Džodan


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana